Akseki'de Kamu Personeli Kalp Hastalıklarına Karşı Bilgilendirildi - Son Dakika
Yerel

Akseki'de Kamu Personeli Kalp Hastalıklarına Karşı Bilgilendirildi

Akseki Toplum Sağlığı Merkezi, Dünya Kalp Haftası dolayısıyla kamu kurumlarında çalışan personeli kalp hastalıklarına karşı bilgilendirdi.

18.04.2014 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akseki Toplum Sağlığı Merkezi, Dünya Kalp Haftası dolayısıyla kamu kurumlarında çalışan personele kalp hastalıkları konusunda bilgi verdi.

Dünya Kalp Haftası etkinlikleri kapsamında kamu kurumlarını ziyaret eden Akseki Toplum Sağlığı Merkezi uzmanları, personelin tansiyonunu ölçtü. Ziyarette personele, tansiyonun türleri, kalp ve vücut sağlığına olumsuz etkileri konusunda da bilgi verildi.

Akseki Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi İlkay Eren, yaptığı açıklamada, kalp damar hastalıklarının ölüm nedeninde ilk sıralarda yer aldığını kaydetti. Kalp damar hastalıklarında en büyük tehlikenin tansiyon olduğunu belirten Eren, "Koruyucu tedbirlerle hipertansiyon önlenebilir. Eğer tedavi edilmezse beyin kan dolaşımına zarar verir. Kalp damar hastalıklarına yol açar, göz ve böbrek hastalıklarına sebebiyet verebilir" dedi.

Eren, kalp hastalıklarının, göğüste sıkışma ve baskı, kola, boyuna veya çeneye doğru yayılan ağrı, bacaklarda, özellikle de ayak bileklerinde şişme, nefes darlığı çekme, çabuk yorulmak ve çarpıntı gibi şikayetlere neden olduğunu kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akseki'de Kamu Personeli Kalp Hastalıklarına Karşı Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement