Akseki'de Öğrenciler Yaşlıları Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Akseki'de Öğrenciler Yaşlıları Ziyaret Etti

Akseki'de ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri Yaşlılar Haftası dolayısıyla mahallelerde oturan yaşlı ve felçli hastaları evlerinde ziyaret etti.

25.03.2015 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akseki'de ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri Yaşlılar Haftası dolayısıyla mahallelerde oturan yaşlı ve felçli hastaları evlerinde ziyaret etti.

Akseki Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen "Kuşaklar Buluşuyor Projesi" kapsamında öğrenciler, mahallelerde yaşlıları evlerinde ziyaret ederek, çeşitli hediyeler ve çiçek verdi.

Duygusal anların yaşandığı ziyarette yaşlılarla sohbet eden ve isteklerini soran öğrenciler, bu tür ziyaretleri sık sık gerçekleştireceklerini söylediler.

Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, yaptığı açıklamada, öğrencilerin ziyaretlerde yaşlıların hayat öykülerini dinleyerek, kültürel, geleneksel ve tarihi değerler ışığında onları daha iyi tanıma imkanı bulduklarını ifade etti. Geçmiş ile bugün arasında kıyaslama yaparak, yitirilmiş değerler üzerinde farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirten Beşikci, şöyle konuştu:

"Yaşlılarımız, yaşanmışlıklarıyla geçmişimiz örnek aldığımız tecrübeleriyle geleceğimizdir. Unutmamalıyız ki kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse yaşlılarımız da bizim için o kadar önemlidir. Onların geniş ufukları, tecrübeyle kesinlik kazanmış bilgi ve birikimleri, her zaman yararlanmamız gereken, geçmişe ve bugüne olduğu kadar geleceğe de ışık tutan birer kaynak olacaktır. Yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan, ihtiyaç duydukları saygı ve sevgiyi kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olması mümkün değildir. Yaşlılar Haftası münasebetiyle zaten sık aralıklarla ziyaret ettiğimiz yaşlılarımızı bir kez daha ziyaret ederek istek ve taleplerini dinleyip hayır dualarını alalım istedik."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akseki'de Öğrenciler Yaşlıları Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement