Antalya-Konya Karayolu Nisan Ayında Kar Nedeniyle Kapandı - Son Dakika
Güncel

Antalya-Konya Karayolu Nisan Ayında Kar Nedeniyle Kapandı

Antalya-Konya Karayolu Nisan Ayında Kar Nedeniyle Kapandı

Antalya-Konya karayolu, Alacabel Mevkii'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle nisan ayında ulaşıma kapandı.

23.04.2015 11:02  Güncelleme: 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nisan ayında baharın gelmesini beklerken bir anda düşen hava sıcaklıkları Türkiye genelinde şaşkınlık yarattı. İstanbul'da dün ve bugün dolu yağdı, Ankara son 24 saattir karla karışık yağmurun etkisiyle beyaza büründü.

Ve az önce Antalya- Konya karayolu, Alacabel Mevkii'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

ARAÇLARIN GEÇİŞİNE İZİN VERİLMİYOR

Antalya'nın Akseki İlçesi ile Konya'nın Seydişehir İlçesi arasındaki 1825 metre rakımlı Alacabel Mevkii'nde dün öğleden sonra etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Antalya- Konya yolu ulaşıma kapandı. Akseki merkezinden itibaren araçların geçişine izin verilmiyor. Karayolları ekipleri bölgede yol açma çalışmalarını sürdürürken, yolda mahsur kalanların kurtarılması için de çalışma başlatıldığı belirtildi.

KUTLAMALAR SPOR SALONUNA ALINDI

Akseki merkezinde de etkili olan kar yağışı nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları spor salonuna alındı.

YAĞIŞ GEÇİŞLERİ GÖRÜLECEK

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde aralıklı yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Isparta ve Burdur çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Akşam saatlerine kadar Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı; ülkemizin güney, iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalarak, mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgarın genellikle kuzey, ülkemizin güneydoğu kesimleri ile zamanla kuzeybatı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya-Konya Karayolu Nisan Ayında Kar Nedeniyle Kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • KISMET: YARADAN DA ŞAŞIRDI NE YAPACAĞINI. . 6 20 Yanıtla
  • kara kutu norvec: Norveç de kar yok ilk bahar geldi. ALLAH him hikmeti iSte en dogrusunu o bilir 11 4 Yanıtla
  • Sinan: Oyunu bos at ama chp gibi dinsize bos hayelkere bdp gibi vatan hainlerine verme ben akp kiyim akp ver deniyorum ama chp oy verenin dininden hdp oy verinin milliyetciliginden suphe ederim 5 10 Yanıtla
  • gökhan: eskişehirde bu sefer karı göremedik:) ama bu kış iyi kar yağadı bu yaz su sıkıntısı yok:) sevinmemiz lazım 7 4 Yanıtla
  • Kosovalıııı: Hem polis hemde kibar.......... 3 5 Yanıtla
  • 1908 Devrimcisi: hani AKPnin duble yollarI? 3 3 Yanıtla
  • CULİ: KAPANSIN NEDE OLSA DUBLEEE YOL YAPILDI SIKINTI YOK 3 3 Yanıtla
  • ANTALYA..: tmm da bu olayın Antalya ile bir ilgisi yok ki tamamen Konya kısmı :)) 4 2 Yanıtla
  • ANTALYALIYA CEVABEN: ANTALYALIYA BAK BİZİM TARAFTA DEĞİL KONYA TARAFINDA DİYOR SİZİN ORDA OLUNCA BİTARAFINIZMI İNCİLİYO YAZIN ANTALYAYI YAĞMUR VURUYOYA DÜŞÜNÜN BAKALIM Bİ 5 0 Yanıtla
  • Türkoğlu: Mantığına senn keki olduğun burdan belli kar haberinin altına oyum hdp ???? gerizekalı 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement