Akşinik Köyü Camii İbadete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Akşinik Köyü Camii İbadete Açıldı

Akşinik Köyü Camii İbadete Açıldı

Kütahya’nın Pazarlar ilçesine bağlı Akşinik köyünde yapımı tamamlanan köy camii, törenle ibadete açıldı.

03.06.2016 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Pazarlar ilçesine bağlı Akşinik köyünde yapımı tamamlanan köy camii, törenle ibadete açıldı.

Hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan, yaklaşık 900 bin liraya yapılan caminin açılış töreni, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Akşinlik Köyü Cami Yapma ve Yaşatma Derneği öncülüğünde yapılan cami, 2015 yılında yapımına başlanarak 174 metrekare ve 2 kattan oluşuyor. 350 kişi kapasiteli Akşinik Camisi Cuma namazından önce açılışı yapılarak ibadete açıldı.

Tören'de konuşan Cami Derneği Başkanı Erdal Özdemir, "yapımı tamamlanan camimizde aynı anda 350 kişinin ibadet edebilecektir. Camimiz 174 metrekare olup, iki katlıdır. Köyümüzün camisinin yapımında emeği geçen mimarından, mühendisine, ustasından işçisine ve açılış törenine katılan herkese teşekkür ederim " dedi.

Pazarlar İlçesi Kaymakamı Ahmet Karaaslan ise konuşmasında, "birlik beraberlik içerisinde yapılan camimizi köyümüze kazandıran, başlangıçtan bu güne emeği geçen, katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum ve hepinizi tebrik ediyorum" dedi.

Akşinik Camisinin yapımlarında büyük emeği geçen Pazarlar Kaymakamı Ahmet Karaaslan ve İlçe Müftüsü Mustafa Türköz'e yardımlarından dolayı plaket takdim edildi.

Kurban kesimi ve Şaphane vaizi Halis Akdana tarafından yapılan duadan sonra Pazarlar Kaymakamı Ahmet Karaslan, Garnizon Komutanı İdris Taş, İlçe Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, Ak Parti Pazarlar İlçe Başkanı Bilal Demirci ve İlçe Müftüsü Mustafa Türköz'ün kurdeleyi keserek ibadete açtığı cami, katılımcılar tarafından gezildi.

Cami Cuma namazı ile birlikte ibadete açıldı ve Cuma namazından sonra açılışa katılan vatandaşlara yemek ikram edildi.

Törene, Pazarlar Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Garnizon Komutanı İdris Taş, Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, Ak Parti Pazarlar İlçe Başkanı Bilal Demirci, ilçe protokolü, mahalle ve köy muhtarları, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. (MB-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akşinik Köyü Camii İbadete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement