Aksoy, Güney Kore Ziyaretini Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Aksoy, Güney Kore Ziyaretini Değerlendirdi

Aksoy, Güney Kore Ziyaretini Değerlendirdi

Geçtiğimiz yıl Kim Young üniversitesi ile yapılan protokolün ardından,Güney Kore’de bir dizi ziyarette bulunan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy kente dönere ziyareti değerlendirdi.

09.04.2016 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz yıl Kim Young üniversitesi ile yapılan protokolün ardından, Güney Kore'de bir dizi ziyarette bulunan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy kente dönere ziyareti değerlendirdi.

Başkan Aksoy, terör olayları nedeniyle ilçeye gelen turist sayısında kısır döngü olduğunu söyleyerek, "Özellikle uzak doğulu turistlerimizin Safranbolu'ya ziyareti yönünde bir azalma yaşandığını ve iptaller yaşandığını görmekteyiz" dedi.

Safranbolu'ya bu günlerde en fazla turistin Tayland, Tayvan ve Güney Kore'den geldiğini kaydeden Başkan Aksoy, " Geleceğe dair bakıldığında Güney Kore'nin turizm potansiyeli çok daha üst seviyede. Bizler bu potansiyelden yeterince faydalanamadığımızı düşünmekteyiz. Güney Kore uzak doğunun en fazla gelecek vaad eden ülkelerinden birisidir. Şu anda kişi başı gelirleri 27 bin dolar. Arazi yapısı, tarıma elverişli olması gibi pek çok alanda Japonya gibi ülkelerden daha avantajlı. O açıdan Güney Kore'nin ulusal ve şehir açısından bizim için çok büyük önemi var." diye kaydetti.

Türkiye'de son dönemlerde yaşanan terör hadiselerinden dolayı Safranbolu'ya gelen turist sayısında bir kısır döngünün yaşandığına dikkat çeken Belediye Başkanı Aksoy, "Özellikle uzak doğulu turistlerimizin Safranbolu'ya ziyareti yönünde bir azalma yaşandığını ve iptaller yaşandığını görmekteyiz. Bu duruma bizim mutlaka el koymamız gerekmekteydi. Bu kapsamda bazı çalışmalar yaptık. Özellikle Arap Yarımadası'ndan Safranbolu'ya turist çekmekle ilgili bir takım tanıtım çalışmalarına uzun süredir devam etmekteyiz. Yine Arabistan'da ve Emirliklerde yapılacak olan fuarlara katılma ile ilgili çalışmaları da başlatmış bulunmaktayız. Yine uzak doğu ülkeleri ile kültürler arası işbirliği protokolleri imzalamayı ve bu protokoller sayesinde birbirimizi tanımak ve avantajlı yönlerini ortaya koyarak daha fazla sıcak temas sağlamayı prensip edindik" dedi.

KOMİSYONLAR HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Belediye Meclisinde gerçekleşen seçimlere de değinene Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, "Her yıl olduğu gibi bu yılda seçimlerin gerçekleştiğini, komisyonların seçildiğini hayırlı uğurlu olmasını ve seçilen Komisyon Üyelerine Safranbolu'ya hizmet anlamında başarılar diliyorum. Partimiz içerisindeki bazı arkadaşlarımızın diğer siyasi partilerle iş birliği içerisinde olduklarına dair de bizlere bir takım bilgiler ulaştı. Her siyasi partinin Meclis gurubu başkanı o partinin İlçe başkanıdır. İlçe başkanlarının uhdesinde parti gurupları toplanır ve kararlar alırlar. Bu kararlar da ilgili toplantılarda uygulanır. Bizim arkadaşlarımız da parti gurubu kararı alınmasına rağmen farklı yönde oylar kullandıklarını tespit etmiş bulunmaktayız" dedi.

"FARKLI EYLEMLERDE BULUNANLARI KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ"

Safranbolu'ya hizmetin hepimizin ortak amacı diyen Başkan Aksoy, şunları söyledi:

"Öyle bahsediyoruz, dile getiriyoruz, ortaya koyuyoruz. Bunu böyle düşünmeyenler var ise, dille farklı eyleme gelince farklı davrananlar varsa bunları da kamuoyunun takdirine bırakırız. Zaten en güzel cevabı kamuoyu verir. Ben milli görüş kökeninden gelen bir siyasetçiyim. Benim için her zaman birinci sırada olan memleketimin menfaati, daha sonra ise partinin içerisindeki disiplindir. Bununla birlikte parti içerisindeki tüm kurallara uyan bir siyasetçiyim. Dolayısı ile partimin vereceği karar benim için en büyük ve önemli karardır. Şunu da ifade edeyim, Belediye başkanlarını belediye meclisi seçmez, halk seçer, belediye meclis üyelerini de halk seçer. Bu mesele Necdet Aksoy meselesi değildir. Bir ilçe meselesidir, bir siyasi partinin iç meselesidir." - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksoy, Güney Kore Ziyaretini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement