Aksoy: "Proje İle Önemli Gelişmeler Olacak" - Son Dakika
Güncel

Aksoy: "Proje İle Önemli Gelişmeler Olacak"

Aksoy: "Proje İle Önemli Gelişmeler Olacak"

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 8 Mart'ta Mardin'de tanıtımı yapılan yeni GAP Eylem Planı bu kez de Diyarbakır'daki iş ve tarım çevrelerine anlatıldı.

02.04.2015 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nca Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, Dicle Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sabri Eyigün, vali yardımcıları, merkez ilçe kaymakamları, kurum amirleri, üretici birliklerinin başkanları ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, 2008–2012 yıllarında 1. GAP Eylem Planı'nın başarılı bir şekilde uygulandığını söyledi. Yeni planın uygulamaya başlandığını dile getiren Karahocagil, şöyle dedi:

"GAP Projesi, Dünya'daki önemli bölgesel kalkınma projelerinin en iyileri arasındadır. Merhum Turgut Özal'ın vizyonuyla bölgesel kalkınma projesi haline dönüştürülmüş. Bunun yanında bütün büyük devlet adamlarımızın katkısının bulunduğu bir projedir. Tamamı öz sermaye ile yapılan bir projedir. Eylem planını hazırlamaya 2012 yılında başladık. Bu çerçevede hemen hemen herkesin görüşünü aldık. 2014 yılı itibariyle de ciddi bir şekilde uygulamaya başladık. Bu sonuçlarla beraber yeni katkı alanlarını da tespit etmeye çalışıyoruz. Yeni koyduğumuz bazı programlarla da sizlerin katılımını arttırmaya çalışıyoruz"

Vali Aksoy "Silvan Barajı ile 305 bin ek istihdam yaratılacak"

Vali Hüseyin Aksoy ise GAP Projesi'nin önceki yıllarda başlayan ama son yıllarda büyük bir ivme ile devam eden Türkiye'nin bölgesel kalkınma alanındaki en büyük projesi olduğunu bildirdi. Projenin gerçekleşmesi durumunda başta bölge olmak üzere birçok konuda önemli gelişmelerin olacağını kaydeden Aksoy "Sadece ekonomik boyutuyla değil, sosyal ve kültürel boyutuyla da birçok gelişmenin bu proje kapsamında hayat bulacağını söyleyebiliriz. 2. Eylem Planı 8 Mart günü Başbakanımız tarafından Mardin ilinde genel olarak açıklandı. Bu eylem planı içerisinde yer alan illerde de birçok yatırım ve proje var. Bu kapsamda illeri de bu konuda bilgilendirmek ve projenin sahiplenmesinin daha üst noktalara taşınması bakımından da bu çalışma gerçekleştiriliyor. Ben bu yönüyle GAP İdaresi Başkanına ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

İl il dolaşılarak eylem planının anlatıldığını, o ildeki sivil toplum örgütlerinin, çeşitli alanlarda faaliyet gösteren kurum ve kuruluş yöneticilerinin bu planın ayrıntıları hakkında bilgi sahibi olduğunu kaydeden Aksoy şöyle devam etti:

"Bölgemizle ilgili birçok önemli yatırımlar var. Sadece Silvan Barajı Projesi tamamlandığı takdirde DSİ'nin bize vermiş olduğu bilgilere göre 305 bin ek istihdamın yaratılacağı ifade ediliyor. Bunlar bölgemizdeki işsizliğin giderilmesi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda gelişmenin sağlanması adına çok önemli projeler ve tamamlandığında da bölgenin kalkınmasına çok önemli katkıları olan projelerdir. Sadece sulama projeleri, sadece belirli altyapı projeleri değil, sosyal ve kültürel amaçlı bölgenin turizm odaklı kalkınmasını da öngören birçok proje de bu GAP Eylem Planı içerisinde yer alıyor. Bu konuda uzman arkadaşımız sizlere detayları aktaracak. Ben katılım sağlayan herkese teşekkürlerimi iletiyorum"

Vali Aksoy'un konuşmasının ardından GAP İdaresi Başkanlığı Stratejik Planlama, İzleme ve Değerlendirme Genel Koordinatörü Aslıhan Güven tarafından GAP İdaresi Eylem Planı konusunda detaylı bir sunum yapıldı. Sunumun ardından yapılan soru-cevap bölümünde gerek kamu kurum temsilcileri gerekse STK temsilcileri kurumlarıyla ilgili sorular yönelttiler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Aksoy: 'Proje İle Önemli Gelişmeler Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement