Aksoy Uluslar Arası Konferansa Katıldı - Son Dakika
Yerel

Aksoy Uluslar Arası Konferansa Katıldı

Aksoy Uluslar Arası Konferansa Katıldı

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Üniversitesi’nde düzenlenen Uluslarası Konferans’a katılarak Safranbolu’dan bahsetti.

04.09.2015 19:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Üniversitesi'nde düzenlenen Uluslarası Konferans'a katılarak Safranbolu'dan bahsetti.

Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ile Hacettepe Üniversitesi Halk Edebiyatı Bölümü tarafından ortaklaşa düzenlenen ve T.C. Başbakanlık TİKA, Tanıtma Fonu, Atatürk Kültür Merkezi, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Karabük Valiliği, Karabük Belediyesi, Safranbolu Belediyesi ve Keçiören Belediyesi'nin destekleri ile gerçekleştirilen "Kültürel Miras, Değişen Toplumlar, Anlatı ve İnanç" temalı Uluslararası Konferansa katılan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, "Safranbolu geleneksel Türk toplum yaşantısının tüm özelliklerini yansıtan ve uzun tarihi geçmişinde oluşturduğu kültürel mirası çevresel dokusu içinde koruyan örnek bir kenttir. Korumacılığın başkenti olan Safranbolu başka şehirlere örnek koruma çalışmaları yapmış, günümüz değerleri içinde geleneksel şehir yapılaşmasını bozmadan korumacılığa devam etmeyi başarmış, bütün halinde korunmuş bir Anadolu şehridir" dedi.

Başkan Aksoy 'Kültürel Miras ve Korumacılık' teması ile 2000 yılında ilk kez düzenlenen Altın Safran Belgesel Film Festivali'nin bugüne kadar ki süreçlerinden ve 2011 yılında temelleri atılan Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi olan SAKEM'in faaliyetlerinden bahsetti. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksoy Uluslar Arası Konferansa Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement