Aksu'da 'Ağaç Kesimine' Tepki - Son Dakika
Yerel

Aksu'da 'Ağaç Kesimine' Tepki

Aksu\'da \'Ağaç Kesimine\' Tepki

Aksu ilçesine bağlı Kurşunlu'da 170 dönüm alanda 4 bin ağacın kesim için işaretlenmesi tepkilere neden oldu.

22.09.2013 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksu ilçesine bağlı Kurşunlu'da 170 dönüm alanda 4 bin ağacın kesim için işaretlenmesi tepkilere neden oldu. Aksu Kent Konseyi ve Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım'ın da katıldığı toplantıda ağaçların kesilmemesi için çalışma başlatıldı.

Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, sivil toplum kuruluşları, dernekler, siyasi parti temsilcileri ve muhtarların da katıldığı toplantıda İsa Yıldırım, "Kent Konseyi sayesinde denetim mekanizması oluşturuldu. Geçmiş dönemlerde denetim olmadığı için önemli hatalar yapıldı. Fakat bundan sonra herkes ayağını denk almalı. Halk, konsey sayesinde kenetlendi. Doğruları gösterme zamanı geldi. Artık Aksu halkı konsey sayesinde birinci güç oldu" dedi. Kent Konseyi Başkanı Turan Şahin, seçimlerle ilgili ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Şahin, "Seçim döneminde söylentiler çıktı. Seçimlere şaibe karışmaması için bir hafta erteledik. 8 gün içinde delegelere seçim tebliğ edildi. Kısa sürede çalışma gruplarını belirledik ve çalışmalara başladık. EXPO Genel sekreteri Selami Gülay'ı ziyaret ederek teleferik projemizi anlattık" diye konuştu.

AĞAÇLAR KESİLMESİN

Kurşunlu'da ağaçların kesim için damgalandığını ifade eden Turan Şahin, ağaçların neden kesileceğine ilişkin Orman Bölge Müdürlüğü'ne dilekçe yazdıklarını ifade etti. Ağaç kesimine karşı olduğunu da dile getiren Şahin, bu konuda gerekli girişimleri yapmak için konseyden yetki istedi. Yetkiyi alan Şahin, ağaçların kesilmemesi için gerekirse hareket başlatacaklarını vurguladı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksu'da 'Ağaç Kesimine' Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement