Aksu Vital Softjel Ürünleri Bünyesinde Üretecek - Son Dakika
Güncel

Aksu Vital Softjel Ürünleri Bünyesinde Üretecek

Aksu Vital, üretim maliyeti yüksek olduğundan dolayı genellikle fason olarak yaptırılan softjel ürünleri bünyesinde üretme kararı aldı.

13.04.2014 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksu Vital, üretim maliyeti yüksek olduğundan dolayı genellikle fason olarak yaptırılan softjel ürünleri bünyesinde üretme kararı aldı.

Şirket açıklamasına göre Aksu Vital, bünyesinde softjel üretimi yapma kararı alarak, Türkiye'de bu işi yapan ilklerden oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aksu Vital Genel Müdür Yardımcısı Çağlar Kulu, softjel ürünlerin en büyük özelliğinin biyoaktif etki gösteren etken ve yağda çözülebilen yapıdaki maddeleri, katı halde kullanmaktan ziyade bağırsaklarda emilimi daha fazla olan sıvı formatta sunabilmek olduğunu belirtti.

Aynı zamanda bazı bileşenlerde koku ve tat probleminin olduğunu, tüketicinin ihtiyaç duyduğu ürünü kolaylıkla tüketemediğine dikkati çeken Kulu, "Softjel formatındaki ürünlerde ise bu sorun tamamen ortadan kalkarak sıvılar koku ve tat algısı hissedilmeden kolaylıkla tüketilebilir. ve özellikle kolay okside olabilecek yağlar softjel haline getirildiğinde hava ile teması tamamen kesildiğinden sağlıklı ve doğal bir yol ile raf ömrünün uzatılması da mümkün olmaktadır" ifadelerini kullandı.

Softjel üretiminde dışa bağımlılığın çok fazla olduğuna dikkati çeken Kulu'nun açıklamada şu görüşlerine de yer verildi:

"İthal edilen softjellerin miktarının düşmesi ve aynı zamanda yerli üretimin artması sadece üreticilere değil, ülke ekonomisine de katkı sağlar. Softjel ürünlerde helallik durumu halk tarafından da önemli görülüyor. Softjeller için helal belge çalışmalarımız var, bu konuda önemli ölçüde hassasiyet taşıyoruz. Amacımız sadece ticaret yapmak değil. Dinen uygun üretim standartlarını taşıyoruz ve bundan asla taviz vermeyeceğiz. Softjel makinesi bulunan ilk firmalardan biri olan Aksu Vital, yerli üretime değer vererek kalkınmaya destek vermeyi amaçlıyor." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aksu Vital Softjel Ürünleri Bünyesinde Üretecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement