Aksünger'den Siber Saldırı Sorusu - Son Dakika
Politika

Aksünger'den Siber Saldırı Sorusu

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Telekominikasyon İletişim Kurumu Başkanlığına 30 Mart’ta yapılan yerel seçimler ile ilgili siber saldırıyı sordu.

12.07.2014 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Telekominikasyon İletişim Kurumu Başkanlığına 30 Mart'ta yapılan yerel seçimler ile ilgili siber saldırıyı sordu.

Telekominikasyon İletişim Kurumu Başkanlığı'nı yakın takibe alan ve bir süre önce de başkanlıkta yapılan hukuksuz işlemler iddiasıyla TBMM'ye Telekominikasyon İletişim Kurumu Başkanlığı hakkında Meclis Araştırması önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın yanıtlaması isteğiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi daha verdi. Önergesinde Türkiye'de hangi kurumların siber saldırı yapma kabiliyeti olduğunu soran Aksünger, 30 Mart-1 Nisan tarihleri arasında TİB'e gelen siyasetçilerin kimler olduğunu, bu tarihler arasında TİB'e giriş çıkış yapan kişilerin kayıtlarının tutulup tutulmadığını, 30 Mart yerel seçimlerinde seçim sonuçlarını etkilemek amacıyla seçim sonuçlarını veren herhangi bir haber ajansına ve bir kurum veya kuruluşa siber saldırı yapılıp yapılmadığını, yapıldı ise Başkanlığın bilgisi olmadan böyle bir siber saldırının yapılması mümkün olup olmadığını sordu.

10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin güvenliğini sağlamak ve herhangi bir siber saldırıyı önlemek için TİB tarafından alınan önlemlerin neler olduğunu soran Aksünger, soru önergesinde şu sorular yer aldı:

"Türkiye'de siber saldırı gerçekleştirme kabiliyeti olan kamu kurumu var mıdır? Varsa bu kurumlar hangileridir? Yapılacak bir siber saldırı ile YSK'nın sistemlerine müdahale etme imkanı var mıdır? Var ise bu saldırıları önlemek için alınan önlemler nelerdir? TİB 'in, bir kurum veya kuruluşu 24 saat çalışmaz hale getirecek siber saldırı yapma kabiliyeti var mıdır? Bu kabiliyeti ne zaman hangi kurum ve kuruluşlara karşı uygulamıştır? 30 Mart yerel seçimlerinde TİB her hangi bir görev üstlenmiş midir? Üstlendi ise bu görevleri nelerdir? 30 Mart- 01 Nisan tarihleri arasında TİB 'e giren ve çıkan kişiler kayıt altına alınmış mıdır? Bu tarihler arasında TİB'de olağan dışı bir mesai yaşanmış mıdır? TİB' de görevli olmadığı halde gerek Başkanlık oluru gerekse diğer görevlendirmelerle gelmiş olan kişiler var mıdır? Bu tarihler arasında hangi kamu kurumu yöneticileri ve siyasetçiler TİB' e gelmiştir? Bu kişilerin isimleri nedir? Giriş ve çıkışları kayıt altına alınmış mıdır? Alınmadı ise nedeni nedir? 30 Mart yerel seçimlerinde seçim sonuçlarını etkilemek amacıyla seçim sonuçlarını veren herhangi bir haber ajansına ve bir kurum veya kuruluşa siber saldırı yapılmış mıdır? Yapıldı ise Başkanlığın bilgisi olmadan böyle bir siber saldırının yapılması mümkün müdür? MİT, Türksat vb kurumlardan teknik yardım alınmadan siber saldırıları gerçekleştirmek mümkün müdür? 30 Mart yerel seçimlerinde oyların tutulduğu bilgisayar sistemlerine siber saldırı olmuş mudur? 10 Ağustos 2014'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin güvenliğini sağlamak ve herhangi bir siber saldırıyı önlemek için TİB tarafından yapılan bir çalışma var mıdır?" - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Aksünger'den Siber Saldırı Sorusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement