Aktay: "İsrail'i, Çocuklar Tahtından Edecek" - Son Dakika
Yerel

Aktay: "İsrail'i, Çocuklar Tahtından Edecek"

Aktay: "İsrail\'i, Çocuklar Tahtından Edecek"

Partisinin düzenlediği il danışma meclisi toplantısına katılmak üzere Siirt’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, “İsrail bu çocuklardan korkmakla haklıdırlar.

19.07.2014 21:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Partisinin düzenlediği il danışma meclisi toplantısına katılmak üzere Siirt'e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "İsrail bu çocuklardan korkmakla haklıdırlar. Çünkü o çocuk bir gün gelecek Musa gibi Davut gibi en zayıf noktanızdan vurarak İsrail'i tahtından edecektir"

Aktay yaptığı açıklamada, "İsrail'in Gazze'de çoğu çocuk yüzlerce masum insanları katletmesini asla kabul etmiyoruz. Batı medyası doğru dürüst bir haber bile vermedi, o kadar lakayt, o kadar vicdansızlık olur mu? İsrail söz konusu olduğunda İsrail'in savunma hakkı diyorlar. Allah belanızı versin. Kime karşı savunuyorsun, o bebekler mi gelip sizleri öldürecek. Yiğitlik mi bu? Utanmadan İsrail askerleri İsrail toplumu içinde kahramanlaştırılmış gibi de karşılanıyor. Silahlarla çocuklara, bebeklere saldırıyorlar. İsrail askerleri o bebeklerden korkuyor, korkmakta da haklılar. Çünkü Firavun o bebeklerden korktuğu için tüm bebekleri öldürdü. Öldüremediği bir bebek Musa, karşısına dikildi ve onu tahtından etti. Hazreti Davut'un karşısında Calut bulunuyordu. Bir savaş makinesi olan Calut'un ordusunun karşısına geçen Davut, o Calut'u sapanıyla gözünden vurarak devirdi. Evet, İsrail bu çocuklardan korkmakla haklıdırlar. Çünkü o çocuk bir gün gelecek Musa gibi Davut gibi sizi en zayıf noktanızdan vurarak tahtından edecektir" ifadelerini kullandı.

Daha sonra salonda Filistin bayrağı açılarak, 'kahrolsun İsrail' sloganları atıldı.

Aktay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Biz yeni bir Türkiye kuruyoruz. Yeni bir Türkiye yeni bir dünyanın inşası demektir. Çünkü eski dünya çifte yapıyla kurulan dünyadır. Eski dünya düzeninde bir Filistinli sapanıyla vurduğu zaman terörist oluyor, ama İsrail yüzlerce çocuğu öldürdüğünde bu kez İsrail'in güvenliği söz konusu oluyormuş. Biz bu dünya ile hesaplaşabilmemiz için yeni Türkiye'nin inşasını sürdürmemiz gerekir. Bu süreçte Cumhurbaşkanlığı süreci de yeni Türkiye'nin inşasıdır."

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aktay: 'İsrail'i, Çocuklar Tahtından Edecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement