Aktif Bank, CeBIT Bilişim Eurasia'nın Ana Sponsoru Oldu - Son Dakika
Güncel

Aktif Bank, CeBIT Bilişim Eurasia'nın Ana Sponsoru Oldu

Aktif Bank, CeBIT Bilişim Eurasia\'nın Ana Sponsoru Oldu

Aktif Bank Genel Müdürü Halisdemir, "CeBIT Bilişim Eurasia'yı önemli bir platform olarak görüyoruz, bu sebeple iki seneliğine ana sponsor olarak yer alıyoruz" dedi.

20.08.2014 14:52  Güncelleme: 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrasya'nın bilişim, teknoloji ve iletişim platformu CeBIT Bilişim Eurasia, Aktif Bank'ın ana sponsorluğunda 11-14 Eylül arası İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Aktif Bank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Önder Halisdemir, CeBIT Bilişim Eurasia ve Global Konferans öncesi düzenlenen basın toplantısında, "yeni jenerasyon bankacılık" felsefesiyle yola çıkan ve bugüne kadar pek çok yeniliğe imza atan Aktif Bank olarak CeBIT Bilişim Eurasia'nın ana sponsoru olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Aktif Bank'ın Türkiye'nin en büyük yatırım bankası olduğunu dile getiren Halisdemir, "Yerli bir banka olarak Türkiye'nin değerlerine yatırım yapıyoruz. Aktif Bank ulaşımdan, teknolojiye, perakendecilikten spor ve eğlence sektörüne kadar birçok sektöre yatırım yapmış yeni ve milli değerler ortaya çıkmasını sağlamış ve bunları dünya değerlerine dönüştürmeye başlamıştır" diye konuştu.

CeBIT Bilişim Eurasia'yı önemli bir platform olarak gördüklerini, bu sebeple iki seneliğine ana sponsor olarak yer aldıklarını belirten Halisdemir, CeBIT Bilişim Eurasia kapsamında 93 ülkeden 132 bine yakın katılımcının yer alacağı platformda Türkiye bilişim sektörünün girişimcilerinin dünya ile buluşacak olmasını önemsediklerini söyledi.

Halisdemir, bu sponsorluğun Türkiye bilişim ve teknoloji sektöründeki girişimcileri teşvik etmek ve Türkiye bilişim sektörüne katkı sağlamak maksadıyla yapıldığını aktararak, Aktif Bank'ın tüm projelerinde olduğu gibi bu kararının da bir sorumluluk duygusuyla alındığını dile getirdi.

AKTİF BANK, CEBIT'TE HIZMETLERIYLE YER ALACAK

Aktif Bank'ın hizmetlerinde ve tüm projelerinde son teknolojinin kullanıldığını vurgulayan Halisdemir, "Akt­if Bank, şubesi olmayan bi­r banka olarak 10 binin üzeri­nde temas noktasında ürün ve hizmetlerini sunan, yüz binlerce kredi­ veren, milyonlarca para transferi­, sigorta ve tahs­ilat ­işlemler­i yapan b­ir bankadır. Yatırımlarını ­insana, ­iş f­iki­rleri­ne ve teknolojiye yapmaktadır. Bu nedenle CeBIT Bilişim Eurasia'ya destek vermek Aktif Bank açısından daha da önemlidir" ifadelerini kullandı.

Halisdemir, oluşturdukları değerlerden bir kısmını CeBIT Bilişim Eurasia'da yurt dışı ve yurt içinden misafirlere sergileyeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bunun ötesinde ana sponsor olarak yer alarak birçok yenilik ve hizmetin burada sergilenmesine ilişkin ortamı da desteklemiş oluyoruz. Bu sene oluşturduğumuz değerlerden Passolig çözümünü farklı açılardan yurt dışı ve yurt içi misafirlerimizle paylaşacağız. Sporda şiddetin önlenmesine yönelik bir çözümün aynı zamanda nasıl bir sosyal sorumluluk projesine, ülkemizin en büyük sadakat programına dönüştüğünün ardındaki iş ve teknoloji çözümlerimizi tüm katılımcılarımıza göstereceğiz.

E-Kent isimli ulaşımda yılda yaklaşık bir milyar biletlemeyle Avrupa'nın en büyük ulaşım entegratörü olan firmamız akıllı kent teknolojilerine yönelik çözümleri ile fuarda yer alacak. Avrupa'da yılın dağıtım kanalı seçilen N kolay isimli 4 bin bakkal ve benzin istasyonunda bulunan ve ayda 2 milyon işlemin yapıldığı ve halkımızın hayatını kolaylaştıran platformumuz corner ve mağaza versiyonları ile standımızda yer alacak, işlem yapılabilecektir. Sigortacılıkta yeni bir soluk olan, 'sigorta yerinden alınır' sloganıyla hizmet veren ve poliçe adedinde Türkiye'nin en büyük sigorta aracısı olan şirketimiz Sigortayeri de çözümleri ile yer alacak."

Önder Halisdemir, CeBIT Bilişim Eurasia'da ayrıca para transferinde Türkiye'nin ilk ve tek yerli para transferi markaları olan Ucuz Para Transferi'nin (UPT) de tanıtılacağını sözlerine ekledi.

"CEBIT KABUK DEĞİŞTİRİYOR"

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel ise bu organizasyon için Türkiye'nin önemine işaret ederek, "Türkiye'de hardware, software, IT ve telekomünikasyon hizmetleri harcamalarının 2016 yılında 25 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Öngörüler, Türkiye'nin ICT harcamalarının 2013-2016 yılları arası GSYH'ye bağlı olarak artacağını gösteriyor" dedi.

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer de CeBIT'in iş dünyasına yönelik, sanayi, ticaret, hizmet tedariki ve serbest sektörlerde faaliyet gösteren önemli firmaları hedefleyerek tüm sektörler için inovatif iş çözümleri sunduğunu ifade etti.

Etkinliğin ana başlıklarının iş dünyası, inovasyon ve e-devlet olduğunu belirten Özer, "Eskiden iş dünyası ile nihai müşterinin olduğu bir CeBIT vardı. Şimdi tamamen iş dünyasına dönüyor. CeBIT kabuk değiştiriyor" dedi.

Basın toplantısına ayrıca Aktif Bank Genel Müdür Yardımcısı Murat Emre Duman, Global Konferans İş Ortağı Semor Genel Müdürü Nezih Kuleyin, Sağlık Bilişim Kongresi İş Ortağı Ajansa Fa Genel Müdürü Feyzullah Akben, Medya ve Mobil Ekonomi Zirvesi İş Ortağı Bilişim Muhabirleri Derneği Başkanı Musa Savaş ve Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Konrad Zablocki de katıldı.



CEBIT TAMAMEN İŞ DÜNYASINA ODAKLANACAK

Teması bu yıl "İnovasyon ve Geleceğin Teknolojileri" olarak belirlenen CeBIT Bilişim Eurasia, tamamen iş dünyasına odaklanacak. Uluslararası ve yurt içi alım heyetleri ve "B2B Match Making" etkinliklerinin yer alacağı CeBIT'te bilişim sektörü tek bir çatı altında buluşacak.

Katılımcılarının yaklaşık yüzde 65'i KOBİ'lerden oluşan fuar, bilişim ve teknoloji firmalarına bu yıl da özel imkanlar sağlayacak. KOSGEB'ten gelen destekle sektörde faaliyet gösteren orta ve küçük ölçekli tüm firmalara kendini, hizmet ve ürünlerini tanıtma ve dünyaya açılma imkanı çok düşük maliyetlerle sunulacak. KOSGEB bu yıl ayrıca B2B ikili iş görüşmeleri programlarını da CeBIT'te Hannover Messe Türkiye ekibiyle birlikte yürütecek.

İstanbul Fuar Merkezi'nde 11-14 Eylül arası gerçekleştirilecek CeBIT Bilişim Eurasia'ya katılım gerçekleştirecek ülkeler arasında Almanya, Azerbaycan, Polonya, ABD, Kore, Bulgaristan, Tayvan, Çin, Makedonya, Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya, Belçika, Fransa, İran ve Irak bulunuyor.

CeBIT Global Konferans oturumlarında ise bu yıl öne çıkacak konular arasında "Şehir İletişimi, Ulaşım ve Teknoloji Zirvesi", "CTT Summit Medya ve Mobil Ekonomi Zirvesi", "Sağlık Bilişim Kongresi", "Data Center Özel Bölümü" ve "E-Devlet Özel Bölümü" yer alacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aktif Bank, CeBIT Bilişim Eurasia'nın Ana Sponsoru Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement