Aktif Öğrenme Merkezi Kuruldu - Son Dakika
Eğitim

Aktif Öğrenme Merkezi Kuruldu

Aktif Öğrenme Merkezi Kuruldu

Kadir Has Üniversitesi ve Steelcase Education sektörel ortaklığıyla kurulan Steelcase Aktif Öğrenme Merkezi sayesinde öğrenciler teknolojinin tüm avantajlarından faydalanabilecek.

14.07.2016 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Steelcase Türkiye & İsrail Bayiler İş Geliştirme Uzmanı Türker Vardar tarafından açıldı.

Kadir Has Üniversitesi ile eğitim, çalışma ve sağlık mekanlarına yönelik mobilya üretimi sektöründe öncü global firma Steelcase Education arasında yapılan anlaşma ile kurulan Steelcase Aktif Öğrenme Merkezi (Steelcase Active Learning Center – Steelcase ALC) uluslararası sektörel bir araştırma projesi (Steelcase Active Learning Centre@KHas)olarak hayata geçirildi.

Kadir Has Üniversitesi'nde kurulan Steelcase Aktif Öğrenme Merkezi, hibe kapsamında Türkiye'deki tek uygulama olma özelliği taşıyor. EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinde faaliyet gösteren seçkin birkaç üniversitedeki Steelcase Aktif Öğrenme Merkezleri'nden biri olan mekan, öğrencilerin farklı öğrenme modellerine ve teknolojik gereksinimlere dinamik olarak cevap verebilecek şekilde tasarlandı.

Merkezin iç mekan tasarımı, Steelcase'in Türkiye'deki diğer uygulamalarından farklı özelliklere sahip. Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orçun Kepez ve Steelcase tarafından araştırma odaklı olarak yapılan merkez, Dr. Kepez'in İnsan Davranışı ve Çevresel Tasarım dersinin işlenişinde temel teşkil eden, öğrencilerin etkin katılımını sağlayan workshop merkezli eğitim çerçevesinde şekillendirildi.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın: "Teknoloji çağının gereklerini göz önünde bulundurarak altyapımızı sürekli yeniliyoruz"

Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde gerçekleştirilen Steelcase Aktif Öğrenme Merkezi açılışında konuşan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, üniversite olarak sürekli yenilenme politikasını benimsediklerini kaydetti. Prof Dr. Mustafa Aydın, "Türkiye'nin önde gelen vakıf üniversitelerinden biri olarak öğrencilerimizin tüm eğitim ihtiyaçlarına cevap vermeyi amaç edindik. Yeni kuşağın değişen öğrenme gereksinimlerini göz önünde bulundurarak, sektöründe global liderlerle ortaklıklar kuruyor, altyapımızı araştırma odaklı olarak yeniliyoruz. Bugün burada uluslararası işbirliklerimize bir yenisini daha ekledik. Ar–Ge'ye önem veren, teknolojinin tüm imkanlarını kullanan bir üniversite olarak, gençlerimizi, yön verecekleri geleceğe tam donanımlı olarak hazırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orçun Kepez: "Öğrencilerin kendilerini özgürce ifade edeceği bir ortam yarattık"

Steelcase Aktif Öğrenme Merkezi'nin yenilikçi ve özgün bir sınıf kurgusu olduğunun bilgisini veren Yrd. Doç. Dr. Orçun Kepez, "Öğrencilerin kendilerini özgürce ifade edip, teoriyi pratikle birleştiren uygulamalar yapacağı bir iletişim ortamı tasarladık. Steelcase Aktif Öğrenme Merkezi'nde tüm mobilyalar hareketlidir. Ders sırasında mobilyaların yerleri kolaylıkla değiştirilerek farklı aktiviteler desteklenebilir. Bu şekilde hem farklı disiplinlerin eğitim ihtiyaçlarına cevap verilmekte, hem de bireysel çalışmaya ve takım çalışmasına olanak sunulmaktadır. Tüm duvarlara yazı yazılabilir, projeksiyon yansıtılabilir. Mıknatısla poster gibi materyaller yapıştırılıp sergileme yüzeyi olarak kullanılabilir" şeklinde konuştu.

Her öğrencinin farklı bir öğrenen olduğunu vurgulamak amacıyla tüm sandalyelerin farklı renklerde seçildiğini belirten Kepez, "Sınıfın teknik alt yapısı, aydınlatma ve iklimlendirme kontrolleri kullanıcıların değiştirebilmesine olanak sağlayacak şekilde düzenlendi. Sınıfta kürsü, hoca masası gibi otorite tanımlayıcı öğeler bulunmuyor. Sunum alanı gibi tanımlı yerler olmadığından, her alan her amaca uygun olarak kullanılabiliyor. Farklı oturma alternatifleri ile öğrencilere kendi çalışma alanlarını seçme ve yaratma şansı veriliyor. Aktif Öğrenme Merkezi'miz öğrencilerin her türlü teknolojiyi sınıfın her yerinde kullanabileceği öngörülerek tasarlandı." açıklamasında bulundu.

Steelcase Türkiye & İsrail Bayiler İş Geliştirme Uzmanı Türker Vardar yeni kuşağın beklentilerinin arttığına dikkat çekerek, "Öğrenciler artik yeni yöntemlerle öğreniyorlar. Beklentileri değişti ve kendilerini 21. yüzyılda gerekli çalışma becerilerine hazırlayacak etkileşimli sınıflarda eğitim görmek istiyorlar. Arkalarına yaslanıp sadece dinlemek yerine keşfetmek, denemek ve yaparak öğrenmek istiyorlar" şeklinde konuştu.

Mekan tasarımının farklı pedagojileri nasıl desteklediğini araştıran bu proje, Yrd. Doç. Dr. Orçun Kepez'in yöneticiliğinde tasarım, mühendislik ve eğitim bilimlerinin temsil edildiği çok disiplinli bir araştırma ekibi ile sürdürülüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim Aktif Öğrenme Merkezi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement