(Aktüel Görüntü ile Geniş Haber) Erdoğan: İnşallah Yeni Bir Dönemin Başlangıcı Olsun - Son Dakika
Güncel

(Aktüel Görüntü ile Geniş Haber) Erdoğan: İnşallah Yeni Bir Dönemin Başlangıcı Olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"(Anayasa değişikliği teklifi ) Teklif bugün parlamentoya sunulacak""Temennim odur ki parlamentodan bu, şöyle başarılı bir referandum oylamasıyla şöyle 330'u aşacak şekilde geçer ve ondan sonrada parlamento bunu milletimize taşıyacak, milletimize gelir.

10.12.2016 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"(Anayasa değişikliği teklifi ) Teklif bugün parlamentoya sunulacak"

"Temennim odur ki parlamentodan bu, şöyle başarılı bir referandum oylamasıyla şöyle 330'u aşacak şekilde geçer ve ondan sonrada parlamento bunu milletimize taşıyacak, milletimize gelir. Bütün bunlara hazır mısınız?

"İnşallah parlamentomuzda buna hazır olduğumuzu sizlere getirmek suretiyle ortaya koyar. Milletimiz için hayrolsun, ülkemiz için hayrolsun. İnşallah yeni bir dönemin başlangıcı olsun"

"İşte bak El Bab'a girdiler. ÖSO, arkasında komandolarımız. Evelallah durmak yok yola devam. Biz işgalci değiliz. Ama işgalcilerin karşısındayız"

Haber: Özgür ALTUNCU - Gülseli KENARLI - Kamera: Yaşar KAÇMAZ/ İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, Esenyurt'ta yaptığı konuşmasında, AK Parti ve MHP'nin üzerinde uzlaştığı 'yeni anayasa' taslağının bugün Meclis'e bugün parlamentoya götürülmesi konusunda, "Şimdi biliyorsunuz yeni anayasanın çalışmaları var. Bugün yanılmıyorsam hükümet yeni anayasayla ilgili hazırlıkları parlamentoya sunacaklar. Temennim odur ki parlamentodan bu, şöyle başarılı bir referandum oylamasıyla şöyle 330'u aşacak şekilde geçer ve ondan sonrada parlamento bunu milletimize taşıyacak, milletimize gelir. Bütün bunlara hazır mısınız? İnşallah parlamentomuzda buna hazır olduğumuzu sizlere getirmek suretiyle ortaya koyar. Milletimiz için hayrolsun, ülkemiz için hayrolsun. İnşallah yeni bir dönemin başlangıcı olsun" dedi.

"15 TEMMUZ'U TARİHİN AKIŞI İÇİNDE HAK ETTİĞİ KONUMA HAL TAM OTURTAMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenyurt Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 111 projenin toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan konuşmasında, "Pek çok kişinin 15 Temmuz'u tarihin akışı içinde hak ettiği konuma hal tam oturtamadığını düşünüyorum. Gerçekten de bazı hadiselerin önemi zamanla ortaya çıkar. Çanakkale'de gözünü kırpmadan düşmanın üzerine yürüyen askerimiz bunu tarihe geçmek için değil, inancını ve vatanını korumak için yapıyordu. Kurtuluş savaşında artık ayağa kalkamaz diye bakılan bir milleti ve ülkeyi yeniden şahlandıran yeniden ayağa kaldıran yine bu inançla mücadele ediyordu. Aynı şekilde cumhuriyet döneminde verilen mücadelelere baktığımızda bu hadiselerin her birinin milletimizin tarihinde çok önemli kırılma noktaları olduğunu görüyoruz. 15 Temmuz'da ülkemizin ve milletimizin tarihinde işte böyle bir dönümü noktası, böyle bir yol ayrımıdır. Türkiye'nin geçtiğimiz 14 yılda yaşadığı büyük dönüşüm, 15 Temmuz'da hem gerçek yerine oturmuş, hem de yeni bir istikamet kazanmıştır" dedi.

"BATI ŞÖYLE DİYOR, BÖYLE DİYOR BENİ ENTERESE ETMEZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte çıldırıyor batı. Niye? Türkiye niçin böyle güçleniyor? Elhamdülillah, şu anda milli geliri itibariyle Türkiye bu yarışın içerisinde ben varım diyor. Kişi başına milli geliriyle ben varım diyor. Onun için çılgına dönüyorlar. Türkiye'nin büyümesini engellemek için silah dahil her türlü yola, kan dökmek dahil her türlü yönteme başvurulabileceğini 15 Temmuz'da hep birlikte yaşayarak gördük. Milletin idam talebine, parlamento kararını verir. Parlamento kararını verdikten sonra bana gelirse, bende bunu onaylarım dedim. Batı şöyle diyor, böyle diyor beni enterese etmez. Ben burada milletime bakarım, hakka bakarım. Bizi yıkmak için vurulan darbeler birliğimizi beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirdi. Hala da güçlendiriyor. 1990'ların, gönüllerin ve ideallerin paramparça olduğunu Türkiye'sinde, bugünün, yüreklerin toplu vurduğu 2023 hedefleri için sımsıkı bir araya geldiğimiz bir Türkiye" diye konuştu.

Erdoğan, "Birileri bizim oluklarımızdan kir akıtmaya çalıştıkça, milletimiz, inancıyla, dirayetiyle her seferinde nur akan olukların önünü açmıştır. Elhamdülillah, inşallah önümüzdeki dönemde bir olarak, iri olarak, diri olarak, hep birlikte Türkiye olarak çok daha büyük başarılara sahip olacağız" dedi.

"GECELERİ ETTİKLERİ BEDDUALAR TUTMADI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin halk tarafından engellendiğini ifade ederek, "Bekledikleri desteği elde edemeyen, çünkü Pensilvanya'dan yardım gelmedi. Pensilvanyalı buraya ulaşmadı. Geceleri ettikleri beddualar tutmadı, tam aksine şu topluluğun duaları onları vurdu. Bütün bunlara rağmen devlete teslim olmak yerine damarlarındaki kana dahi karışmış ihanet virüsüne teslim olup milletin kanını döktüler. Fakat ben milletimle iftihar etmeyeyim de kiminle iftihar edeyim. Benim bu milletim İstiklal Marşını o kadar iyi hazzetmiş ki..." şeklinde konuştu.

MİLLETİN KARŞI DARBESİYLE TOKATI YEDİLER

Halkın darbecilere 15 Temmuz gecesi karşı darbe yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Darbecilere yaşattığımız, o büyük mağlubiyet onlara indirdiğimiz karşı darbe...onlar bize darbe indirmeye kalktılar ama milletin karşı darbesiyle tokatı yediler. Bir hesaplaşmanın son perdesidir. 'Türkiyeyi kim kurtarır', 'Türkiye nasıl kurtulur' sorusuna aradığımız cevabı kati olarak bulduğumuzu düşünüyorum. Türkiye'yi ancak millet kurtarabilir. Türkiye'yi ancak milletle hareket ederek kurtarabiliriz.

"FETÖ'CÜLER ZAMANLA KERAMETİ KENDİLERİNDE GÖRMEYE BAŞLADILAR"

Erdoğan, "FETÖ'nün uzun yıllar boyunca milletimizin eğitim hassasiyetini, hayır hasenat, dini, manevi değerlerine saygı hasretlerini istismar ederek bir ur gibi topluma yayıldığını görüyoruz. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet... Bunlar bu. Milletimizin İslam'a ve insanlara yaptıklarını düşündükleri hizmete hürmeten, şahıslarını yönelttiği itibarı yanlış yorumlayan FETÖ'cüler zamanla kerameti kendilerinde görmeye başladılar. Tıpkı kamu kurumlarındaki mensuplarının devlet biziz demeye başlamaları gibi. Bu sapkın yapı bir bütün olarak da millet biziz deme noktasına geldi" dedi.

"TARLA DEĞİL VATAN"

Güneydoğu'da teröre karşı verilen mücadeleyi hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Bileceğiz ki bu tarla değil, vatan, vatan... Tarlanın vatan olması uğrunda şehitler olmasıyla bakidir. Yoksa vatan olmaz" dedi.

"İŞGALCİ DEĞİLİZ, İŞGALCİLERİN KARŞISINDAYIZ"

"İşte bak el Bab'a girdiler. ÖSO arkasında komandolarımız" diyerek Fırat Kalkanı harekatına değinen Erdoğan, "Evel allah durmak yok yola devam. Biz işgalci değiliz. Ama işgalcilerin karşısındayız"diye konuştu.

"İNŞALLAH YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI OLSUN"

Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi biliyorsunuz yeni anayasanın çalışmaları var. Bugün yanılmıyorsam hükümet yeni anayasayla ilgili hazırlıkları parlamentoya sunacaklar. Temennim odur ki parlamentodan bu şöyle başarılı bir referandum oylamasıyla şöyle 330'u aşacak şekilde geçer ve ondan sonrada parlamento bunu milletimize taşıyacak, milletimize gelir. Bütün bunlara hazır mısınız? İnşallah parlamentomuzda buna hazır olduğumuzu sizlere getirmek suretiyle ortaya koyar. Milletimiz için hayrolsun, ülkemiz için hayrolsun. İnşallah yeni bir dönemin başlangıcı olsun" dedi.

ESENYURT BELEDİYE BAŞKANI KADIOĞLU'NDAN 15 TEMMUZ HATIRLATMASI

Törende konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise "Birilerine 15 Temmuz gecesi pencerenin kenarından bakıp, kıskıs güllerken şahit olduk. Yahu sende mi dediğimizde, ne olur ne olmaz arabalarıyla köşe bucak kaçıp saklanırken, malına, makamına, servetine zarar gelmesin diye köşe bucak gözden ırak olanlar, bunları gördük. Pınarhisar'dan Beştepe'ye yanınızda dualarıyla olan varoşların insanları, Esenyurtlular o gece sizi yalnız bırakmadılar" diye konuştur.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Tören alanından detaylar

Çatılardaki vatandaşlardan detay

Erdoğan'ın açıklamaları

Kurdelenin kesilmesinden genel görüntü

Detaylar

10.12.2016 - 15: 42- Haber Kodu : 161210123

10.12.2016 - 15: 43 - Haber Kodu : 161210124

10.12.2016 - 15: 45 - Haber Kodu : 161210126

10.12.2016 - 15: 47 - Haber Kodu : 161210127

10.12.2016 -17.07 Haber Kodu : 161210162_

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel (Aktüel Görüntü ile Geniş Haber) Erdoğan: İnşallah Yeni Bir Dönemin Başlangıcı Olsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.


Advertisement