Aktütün Karakolu'na Düzenlenen Saldırının Talimatını Veren PKK'lı Şanlıurfa'da Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

Aktütün Karakolu'na Düzenlenen Saldırının Talimatını Veren PKK'lı Şanlıurfa'da Öldürüldü

Aktütün Karakolu\'na Düzenlenen Saldırının Talimatını Veren PKK\'lı Şanlıurfa\'da Öldürüldü

Şanlıurfa’da polislerin uygulama yaptığı noktaya otomobille yaklaşarak silahlı saldırı düzenleyen terör örgütü PKK’nın sözde üst düzey yöneticilerinden Cüneyt Aydar ölü ele geçirilirken, yanında bulunan bir terörist ise yaralandı.

10.05.2016 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da polislerin uygulama yaptığı noktaya otomobille yaklaşarak silahlı saldırı düzenleyen terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden Cüneyt Aydar ölü ele geçirilirken, yanında bulunan bir terörist ise yaralandı. Ölü olarak ele geçirilen PKK'lı teröristin Yüksekova'da bir polis ile bir uzman çavuşu şehit ettiği ve 2008 yılında ise Aktütün Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırıyı organize ettiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, olay saat 14.30 sıralarında Şanlıurfa- Diyarbakır karayolunda meydana geldi. Diyarbakır istikametinden Şanlıurfa'ya gelen 72 EP 364 plakalı otomobil, polis tarafından durdurulmak istendi. Polisin dur ihtarına uymayan sürücü polislere ateş açarak kaçmaya çalışınca önüne kapan atıldı. Lastikleri patlayan otomobildekiler kaçamayınca çatışma yaşandı. Çatışmada PKK'nın dağ kadrosunda olan Herokol kod isimli Cüneyt Aydar (29) ölü olarak ele geçirildi. Teröristin 2003 yılında PKK'ya katıldığı öğrenildi. Teröristin 2008 yılında Aktütün karakoluna düzenlenen saldırının talimatını verip saldırıya kendisinin de katıldığı öğrenildi. Teröristin aynı yıl bir köy kurucusunu kaçırıp şehit ettiği, 2009 yılında ise Yüksekova'da bir polis memurunu şehit ettiği, 2010 yılında ise Yüksekova'da bir uzman çavuşu şehit ettiği öğrenildi. Örgütün sözde Zagros Sahası Çarçela Taburunda görevli olan teröristin Yüksekova'da PKK terör örgütünün para toplamasından sorumlu olduğu belirtildi.

Teröristlerin kullandığı otomobilde çok sayıda el bombası, silah ve mühimmat ele geçirildi. Teröristlerin Şanlıurfa'ya eylem yapmak için geldikleri öğrenildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aktütün Karakolu'na Düzenlenen Saldırının Talimatını Veren PKK'lı Şanlıurfa'da Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement