Akut Bodrum 20'ci Yılını Kutladı - Son Dakika
Yerel

Akut Bodrum 20'ci Yılını Kutladı

Akut Bodrum 20\'ci Yılını Kutladı

AKUT, 20’nci kuruluş yıldönümünü Muğla’nın Bodrum ilçesinde kutladı.

01.05.2016 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AKUT, 20'nci kuruluş yıldönümünü Muğla'nın Bodrum ilçesinde kutladı.

AKUT Kurucu Başkanı Nasuh Mahruki'nin de katıldığı etkinlikte AKUT gönüllüleri bir araya geldi. Geceye Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen ve MHP İlçe Başkanı Mehmet Tosun, yönetim kurulu üyelerinden bazıları ile birlikte katıldı. Etkinlikte AKUT'un Bodrum'a kurulması planlanan yeni yerleşkesi için bir de açık artırma düzenlendi.

AKUT Kurucu Başkanı Nasuh Mahruki, Arama Kurtarma Derneği'nin sadece Bodrum ve Türkiye'de değil, dünya çapında bir örgütlenme olduğunu belirterek, AKUT'un aynı zamanda BM tarafından akredite edilmiş ilk kurtarma takımı olduğunu ve dünyadaki 7'nci sivil toplum kuruluşu olarak tescillendiğini anlattı. Mahruki, "Biz tüm görevlerimizde hem Türk milletini hem de BM'yi temsil ederek hareket ediyoruz. Afetleri, o çaresizliği, kimsesizliği biliyoruz. Her yardıma ihtiyacı olana nasıl el uzattığımızı 17 Ağustos 1999 depreminden çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla yurt dışına afet dönemlerinde gittiğimiz zaman en üst düzeyde takdir ediliyor ve Türk milletinin özverisini, çalışkanlığını, dünya meselelerine sahip çıkmasını ifade ediyor ve gösteriyoruz. İnsani diplomasi başarısı elde ediyoruz" diye konuştu.

AKUT'un 20 yıl önce kurulduğunu ve 17 Ağustos depremiyle birlikte toplumda geniş anlamda tanınmaya başlandığını söyleyen Mahruki, derneğin bugüne kadar 2 bin 100'ün üzerinde arama kurtarma görevi yerine getirdiğini, bunların 152 tanesinin de Bodrum'da gerçekleştiğini anlattı. Yurt genelinde toplam 36 ekiple operasyonel görev yaptıklarını söyleyen Mahruki, AKUT'un en önemli gücünün gönüllülük olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"AKUT, tamamen gönüllülük ve karşılıksız yardım ilkesiyle çalışan bir kuruluş. 2100'ün üzerinde gönüllümüz var. Bunların 700'den fazlası kadın gönüllülerden oluşuyor. Bu muazzam bir güç. En önemli girdi olan nitelikli insan gücüne para vermiyoruz. Çünkü insanlar AKUT'un davasına, ruhuna inanıyor."

AKUT'un 20'nci kuruluş yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte Bodrum'a kurulması planlanan yeni yerleşke için bir araya geldiklerini söyleyen Nasuh Mahruki, Bodrumlular'ın kendi derneklerine sahip çıkmalarını istedi. Mahruki, "Bodrum ekibi çok çalışkan çok operasyonel bir ekibimiz. Bu bölgede ağırlıklı olarak fiziksel ve coğrafi ihtiyaçlara göre tasarlanmış durumda. Bu coğrafyada en yoğun olarak karşılaşılan şeyler, turizm hareketliliğine bağlı olarak yaz aylarında yoğunlaşıyor. Orman yangınları özellikle Marmaris ve Bodrum ekiplerimizin son yıllarda çok ciddi olarak uğraştığı travmalar. Hayvan kurtarma operasyonları, seller ve kaybolma olayları ile turizme bağlı kazalar yine aynı şekilde. Bugün buluşmamızın amacı, 20 yıldır Türkiye'de, 8 yıldır Bodrum'da gönüllü olarak çalışma yapan bu ekibimize sizlerin de desteğiyle hem yıl dönümümüzü kutlamak hem de yaptıklarımızı kısacak anlatmak. Bodrum'un yeni bir yerleşkeye ihtiyacı var. O yerleşke için bir anlamda burada bir araya geldik. Katılarak zaten bize destek verdiniz, teşekkür ederiz. Bu yeni yerleşkemizle birlikte kurtaracağımız hayatlarda sizlerin de payı olacak. AKUT Bodrum, AKUT'un 36 ekibinden bir tanesi. Ama Bodrum'un da biricik AKUT'u. Bodrum halkının kendi AKUT'una sahip çıkması çok önemli. 8 yıldır Bodrum ekibi var. Lütfen kendi AKUT'unuza sahip çıkın. Dilerim daha 80 yıl, Cumhuriyet var olduğu sürece yüzlerce yıl hayatımızda olur. Bizler gittikten sonra yeni liderler, yeni gönüllüler gelerek bu misyonu devam ettirirler" ifadelerini kullandı.

KOCADON: "TELAFİSİ OLMAYAN TEK ŞEY CAN"

AKUT'un Bodrum için çok önemli olduğunu söyleyen Mehmet Kocadon da şunları söyledi:

"Hayatta telafisi olmayan tek şey can. Bu can için mücadele eden, bunun için kurulan AKUT'un kurucularından bugüne kadar emeği geçen herkese, özellikle Bodrum'daki Sadettin kardeşime ve ekibine bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle son zamanlarda Bodrum'dan umuda yolculuğa çıkan kardeşlerimiz için yaptıkları çalışmalara teşekkür etmek istiyorum. Zor günlerde insanların yanında olan, onların zor günlerinde onlar için mücadele eden insanları asla unutmayın arkadaşlar. Güzel günlerde etrafınızda çok insan olur ama zor günlerinizde bazı insanlar canla başla mücadele eder. Kimisi dağlara tırmanır, kimisi kuyuya iner. Bu güzel kuruluşun altında geçmişten bugüne imzası olan herkese saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum."

Konuşmaların ardından AKUT yararına bir de açık artırma düzenlendi. MSKÜ Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ile bazı önemli sanatçıların yaptığı eserler gecede açık artırmaya çıktı. Toplam 8 eserin satışından yaklaşık 12 bin lira gelir elde edildi. Gecede daha sonra Bodrum AKUT'a bugüne kadar verdikleri desteklerden dolayı toplam 7 iş adamına birer plaket ve teşekkür mektubu sunuldu. Etkinlik, Grup Kafes'in birbirinden güzel şarkılarıyla geç saatlere kadar devam etti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akut Bodrum 20'ci Yılını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement