Akut Bodrum'un Yeni Binası Üyelerin Elinde Yükseliyor - Son Dakika
Güncel

Akut Bodrum'un Yeni Binası Üyelerin Elinde Yükseliyor

Akut Bodrum\'un Yeni Binası Üyelerin Elinde Yükseliyor

BODRUM'da 2008'den bu yana hizmet veren Arama Kurtarma Derneği'nin (AKUT) Bodrum Şubesi üyeleri, yeni hizmet binasına kavuşmak için gün sayıyor.

18.11.2016 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BODRUM'da 2008'den bu yana hizmet veren Arama Kurtarma Derneği'nin (AKUT) Bodrum Şubesi üyeleri, yeni hizmet binasına kavuşmak için gün sayıyor. Bağışlar ve desteklerle gerçekleştirilen yeni hizmet binasının inşaatı, AKUT üyelerince yapılıyor. AKUT Bodrum Şubesi'nin Konacık Mahallesi'nde yer alan Kürşat Avcı Operasyon Merkezi'ndeki binası yenileniyor. Bodrum Belediyesi, çeşitli kurum ve kuruluşların ve bağışçıların destekleriyle gerçekleşen yeni projede, binanın hafif çelikten yapılan çelik karkası hazırlandı. AKUT Bodrum Lideri Sadettin Uslu, uzman eşliğinde binanın yapımına üyelerle başladıklarını belirtti. Kadın üyeler de inşaat alanında düzenlenme, vidalama, malzeme taşıma gibi işlemlere destek verdi. Destekçilerden biri olan Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon da sıklıkla topluluğu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alıyor.

Eski binanın yetersiz kaldığını belirten AKUT Bodrum Lideri Sadettin Uslu, "Bu bölgede daha önce 2 sel afeti yaşadık. Başka afetler de yaşayabiliriz. O çerçevede krizin yönetilmesi anlamında bir operasyon odası tasarladık. Tamamen teknolojik bir oda olacak. Buradan operasyon yönetilebilecek. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi aynı standartları burada da yapmaya çalışıyoruz. Bununla beraber tırmanma duvarlarımız, zeminde hazırladığımız tünellerimiz var. Burası tamamen bir eğitim ve operasyon merkezi olacak" dedi.

Binanın yapımıyla ilgili olarak Uslu, AKUT gönüllülerinin kadın-erkek demeden iş başında olduklarını belirterek, "Buradaki çalışmaları gönüllü arkadaşlarımızla yürüttük. İşçilik anlamında sponsorlarımız vardı, ama şu anda ulaşamıyoruz kendilerine. Sezon açıldığı için bazılarının işleri oldu. Bu nedenle biz de çalışmalarımızı kendi çalışmalarımızla, arkadaşlarımızla, gönüllülerimizle burayı bu hale getirdik. Tamamlamaya çalışacağız" dedi.

Bodrumluların desteğine de değinen Uslu, "Şu anda 420 metrekare civarında kapalı alanımız var. Kapalı otoparkımız olacak. Bunların içine konulacak olan malzemeler hepsi tamamen Bodrum'un öz kaynakları ile Bodrum halkının yapmış olduğu destekler ile yapılıyor. İstanbul'dan ya da genel merkezimizden herhangi bir destek yok. Sadece buradaki kaynaklarımızla bunları oluşturuyoruz" dedi.

AKUT gönüllüsü olan öğretmen Fatma Bayral ise, "Kadın- erkek fark etmiyor. 'Ben bu işi yapamam, şu işi yapamam' denmiyor. Herkesin mutlaka yapabileceği bir şey var. Hiç matkap kullanmamıştım. Burada matkap kullanmaya başladım. Hilti nedir bilmiyordum hilti kullandım. Beton kırdım, çelik konstrüksiyon vidalıyorum, çok ağır çelikleri kaldırdık, düzenledik, yerleştirdik. Bakalım daha kim bilir neler yapacağız. Mutlaka bir katkınız faydanız dokunur, AKUT'a bekliyoruz" dedi. Bir diğer öğretmen Ebru Vinç ise, "Kimi zaman burada çalışan ve operasyona giden arkadaşlarımıza çay, kahve hazırlıyoruz. Yemeklerini yapıp, bazen de gelip inşaatta çalışarak çevre düzenini sağlayarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Aslında bunlar bizim de yapabileceğimiz işler. Her şeye erkeklerin gözü ile bakmamak gerektiğini düşünüyorum. Çok keyifli geliyor bana. Farklı bir durummuş gibi gelmiyor. Kadınım acaba matkap kullanabilir miyim gibi bir soru işaretim hiç olmadı" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akut Bodrum'un Yeni Binası Üyelerin Elinde Yükseliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement