Akut Öğrenci ve Velilerle Kamp Yaptı - Son Dakika
Yerel

Akut Öğrenci ve Velilerle Kamp Yaptı

Akut Öğrenci ve Velilerle Kamp Yaptı

Milas’ta öğrenci ve velilere çeşitli eğitimler veren AKUT Bodrum ve Milas gönüllüleri, ‘Öğrenci-Veli El Ele’ proje kapsamında Akyaka’da kamp yaptı.

15.06.2016 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milas'ta öğrenci ve velilere çeşitli eğitimler veren AKUT Bodrum ve Milas gönüllüleri, 'Öğrenci-Veli El Ele' proje kapsamında Akyaka'da kamp yaptı.

AKUT Bodrum ve Milas gönüllülerinin, geçtiğimiz nisan ayında başlattığı 'Öğrenci-Veli El Ele' projesi kapsamında, Milas Merkez Ortaokulu 5/A sınıfı öğrenci ve velileri, AKUT liderliğinde afetlere hazırlık, ilk yardım ve kampçılık konularında bilinçlendirme eğitimi aldı. Projenin son ayağı olan kamp eğitimi ve uygulama çalışması, 47 öğrenci ve veli ile birlikte, 11-12 Haziran Cumartesi ve Pazar günü 1 gece çadır konaklamalı olarak Muğla'nın Akyaka Mahallesi'ndeki orman kampı alanında yapıldı. 2 gün süren kampta, tırmanma, pusula ile yön bulma, gece yürüyüşü, çeşitli ekip oyunları ve denizde birlikte hareket etme gibi eğitici oyunlar oynandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu, "11-12 yaş grubundaki öğrenci ve velilerimizi bir araya getirdik. Bu kapsamda daha önce yapmış olduğumuz bilinçlendirme seminerlerimizin kısmen uygulamasını yaptık. Amacımız öğrencilerimiz ile velilerimize, afetlerde birlikte bir ekip olarak çalışabilme, çadır kurma, pusula ile yön bulma gibi yetkinlikleri kazandırmaktı. Gönüllülerimiz son derece başarılı bir şekilde etkinliği tamamlamışlardır. Bu ve benzer projeleri talepler doğrultusunda genişleterek devam edeceğiz" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akut Öğrenci ve Velilerle Kamp Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement