Akut ve Çayeli Bakır İşletmeleri Arasında Ortak Çalışma - Son Dakika
Yerel

Akut ve Çayeli Bakır İşletmeleri Arasında Ortak Çalışma

Akut ve Çayeli Bakır İşletmeleri Arasında Ortak Çalışma

AKUT ve Çayeli Bakır İşlermeleri arasında ortak çalışma yapıldığı bildirildi.

03.11.2014 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AKUT ve Çayeli Bakır İşlermeleri arasında ortak çalışma yapıldığı bildirildi.

Çayeli Bakır İşletmelerinden yapılan yazılı açıklamada, dağ ve doğa koşullarında meydana gelen kazalarda, deprem, sel gibi doğal afetlerde, tamamen gönüllü olarak arama ve kurtarma çalışması yapan AKUT'un, Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen lider kadrosuyla iki hafta boyunca Çayeli Bakır İşletmeleri sahasında ortak çalışma yürüttüğü belirtildi.

Açıklamada, yeraltı madenlerindeki riskler ve bu risklerin yönetiminin ele alındığı çalışmada, madenlerde ve kapalı alanlarda meydana gelen kazalara yönelik bilinçlenme ve olası müdahaleler hakkında AKUT'a bilgi verildiği ifade edildi.

Ortak çalışmada, iş güvenliği kültürü, risk yönetimi, yangın, gazlar, madenlerde acil durum yönetimi ve solunum cihazları ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı vurgulanan açıklamada, paylaşılan teorik bilgilerin yanı sıra Çayeli Bakır İş Güvenliği Koordinatörü Hamit Özen liderliğinde yer altına yapılan teknik turda, madende kaybolma, göçük, tahkimat eksikliği ve kuyu boşlukları gibi yeraltı maden işletmelerinde karşılaşılabilecek tehlikeler hakkında yerinde gözlemler yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, Çayeli Bakır Genel Müdürü Iain Anderson'un şu ifadelerine yer verildi:

"Van depreminde ortak çalışma yürüttüğümüz AKUT'un çalışmalarını takdirle takip ediyoruz. Kendilerini sahamızda ağırlamaktan ve deneyimlerimizi birbirimize aktarmaktan büyük memnuniyet duyduk. Önümüzdeki süreçte benzer bilgi paylaşımlarımız devam edecektir."

AKUT Eğitim Bölümü Sorumlusu Recep Şalcı'nın ise Türkiye'de madenlerde meydana gelebilecek kazalara karşı yapılan müdahalelerin büyük oranda eğitim ve donanım eksiği olan Arama Kurtarma ekiplerince yapıldığını vurguladığı, bu anlamda eksiklikleri giderme fırsatı bulduklarını ifade ettiği kaydedildi. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akut ve Çayeli Bakır İşletmeleri Arasında Ortak Çalışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement