Akyazı Bir Yıldız Gibi Yükseliyor - Son Dakika
Güncel

Akyazı Bir Yıldız Gibi Yükseliyor

Başkan Gümrükçüoğlu, TOKİ, TCK, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Trabzon Belediyesi'nin birlikte yürüttükleri Akyazı Spor Kompleksinin tamamlanması ile birlikte Trabzonspor'un 2015-2016 futbol sezonunda müsabakalarını yeni standında yapacağını söyledi.

28.03.2014 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçerisinde Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı UEFA standartlarında 41 bin 513 kişilik stadyum, Kamp Eğitim Merkezi, İl Gençlik Spor Müdürlüğü binası, 2 adet doğal çim saha ve 5 adet suni çim saha, 4 tenis kortu, voleybol sahası, kapalı ve açık otoparkların yer alacağı Akyazı Spor Kompleksi inşaatının gece gündüz yapılan çalışmalarla hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü kaydeden Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla atılan stadyumun 2015 yılının Mayıs ayında tamamlanmasının planlandığın söyledi.

Akyazı Spor Kompleksi Başbakan'ımızın Trabzon'a olan sevgisinin ifadesidir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Akyazı Spor Kompleksi'nin yapılmasındaki iradesinin onun Trabzon'a olan sevgisinin en büyük ifadesi olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, "O göstergenin en büyük tezahürlerinden birisini 24 Kasım Cumartesi günü Trabzon'da bu alanda yaşadık. Genelde büyük yatırımlar da olsa temel atma törenlerine katılmayan Sayın Başbakanımız Trabzon halkına, Trabzon'un spordaki bir zirve kent olmasına gösterdiği ilgi ile Akyazı Spor Kompleksi'nin temelini bizzat kendisi gelip resmen atmış oldu. Trabzonspor'umuz İnşallah 2015-2016 yılında müsabakalarını yeni stadında yapacak" dedi.

Akyazı'da 7/24 saat esaslı çalışma

Spor kompleksinin yapılmasında başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Gümrükçüoğlu, "Akyazı yükseliyor. 7/24 esasıyla çalışmakta olan müdürlerimizi, yöneticilerimizi, genç mühendislerimizi, yüklenici firmalarımızı, gösterdikleri gayretten ötürü, özveriden ötürü, hepsini tebrik ediyoruz. Bu arada da bu paydaşlarımız sayesinde Trabzon'umuzda 400 küsur insanımız işlendirilmiş oluyor. Hepsiyle iftihar ediyoruz, hepsine müteşekkiriz, hepsiyle gurur duyuyoruz. Bir paydaş olan Trabzon Belediyesi bu hizmette üzerine düşeni yaparken, 61 projemizde 2009 da Akyazı projemizi vaat ettiğimizi de tekrar kamuoyunun bilgilerine sunar arz ederim. Şunu diyebiliriz ki bu sadece normal planlamasında 2015 yılının Mayıs ayında tamamlanacak olan gece gündüz 24 saat esaslı çalışılan bu dev projede toplamda 3 bin860 fore kazıkla birlikte ana kayaya 3-4 metre soketlenen fore kazıklarla, diğer tesislerin, yolun ve kavşaklarında yapımı sırasında tamamlanacak olan diğer fore kazıklarla 4 bin 515 fore kazık üzerine inşa edilmekte olan bu dev tesis, dünyada kendi alanında bir ilk. O bakımdan projeyi başından beri destekleyen herkese Trabzon halkı, Trabzon futbolu, Trabzonspor futbol adına şükranlarımızı ifade ediyoruz.

Akyazı'yı seçim malzemesi yapanlar ne yazık ki hiçbir şey bilmeyenlerdir

Muhalefet partilerinin, 'Akyazı Spor Kompleksi yıllarca seçim malzemesi yapılır' şeklideki eleştirileri için de konuşan Gümrükçüoğlu, "Akyazı Spor Kompleksi'ni seçim malzemesi yapmıyoruz. Hani deniliyor ya 'Akyazı stadı daha yılarca seçim malzemesi yapılır'. Seçim malzemesi yapanlar maalesef hiçbir şeyi bilmeyenlerdir. Kimsenin bu işi istismar etmesine de izin vermeyeceğiz. Kompleksin yapımı hızlı bir şekilde devam ediyor. Stad bir yıldız gibi yükseliyor Projesi yapılmış, gerekli ihaleler yapılmış ve inşaatı devam ediyor. Söz verdiğimiz şekilde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu dev kompleksi vaat ettiği gibi yerine getirmiştir. Hatta bitiş tarihi olarak da 2015 yılının Mayıs aylarını ifade etmiştir. Görünen o ki Trabzonspor 2015-2016 sezonunda maçlarını Akyazı'da yapacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Akyazı Bir Yıldız Gibi Yükseliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement