Akyazı Samek'te Mutlu Son - Son Dakika
Yerel

Akyazı Samek'te Mutlu Son

Akyazı Samek\'te Mutlu Son

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü'ne bağlı Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (SAMEK) tarafından düzenlenen Akyazı yılsonu sergisi açıldı.

02.06.2013 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü'ne bağlı Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (SAMEK) tarafından düzenlenen Akyazı yılsonu sergisi açıldı. Akyazı SAMEK bünyesinde oluşturulan geleneksel sanatlar, el sanatları ve güzel sanatlar branşında hazırlanan eserlerin sergilendiği açılış törenine Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Aydın, Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, Dokurcun Belediye Başkanı Ruhi Yılmaz, Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Papatya, AK Parti Akyazı İlçe Başkanı Nail Kahveci ve Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Fuat Bilgin ile vatandaşlar katıldı.

SAMEK Akyazı yılsonu sergisinin açılış konuşmasını, kursiyer Hatice Kaya gerçekleştirdi.

SAMEK hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaşan Kaya, "İnsan,

her an değişen ve gelişme ihtiyacı olan bir varlıktır. Bu gelişme ihtiyacı sayesinde SAMEK'e kursiyer olarak katıldım. Çok uzun zamandır ebru sanatını merak ediyordum ama Akyazı'ya gelene kadar bu sanatla ilgilenme şansı bulamamıştım. Sizlerin de bildiği gibi ülkemizin her yerinde insanlara böyle güzel fırsatlar sunulmuyor. Halen Çarşamba günleri ebru kursuna devam ediyorum ve bu sayede iş stresini ve günün yorgunluğunu suya bırakıyorum. Hafifliyorum. Ayrıca bu kursta çok güzel arkadaşlıklar kurdum, ufkumu açan bir yolculuğa çıktım. Sanatsal zevkim geliştiğini de hissediyorum. Umarım bu faydalı kursların sayısı artar ve bizler de kurslardan daha fazla yararlanırız. SAMEK'in açılmasında ve bugünlere gelmesinde katkısı olan herkese sonsuz teşekkürler. Özellikle olumlu eleştirileriyle ve sabırlarıyla bizlere yardımcı olan öğretmenlerimize ayrıca teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Aydın, "Büyükşehir Belediyesi SAMEK kurslarımız sayesinde şehrimizin sosyal hayatı çok daha canlı. İlçelerimizde vatandaşlarımız bu kurslara katılarak kendilerini geliştiriyor. Akyazı SAMEK bünyesinde 2012 - 2013 eğitim faaliyetleri kapsamında 15 branşta kurs düzenledik. 450 kişi kurslarımıza ilgi göstererek birbirinden güzel eserler ortaya koydular. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Sakarya genelinde kurs merkezlerinin arttırılacağının müjdesini de vermek istiyorum" şeklinde konuştu.

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Yazıcı, "Büyükşehir Belediyemiz her alanda olduğu gibi kültür sanat yatırımlarıyla şehrimize büyük değer kazandırıyor. SAMEK gerçekleştirilen hizmetlerin en önemlisi. İlçe halkımız kurslara büyük ilgi gösteriyor. Birbirinden güzel eserler ortaya koyuyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu'na ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kursiyerlere eğitim sertifikalarının verilmesinin ardından açılışı yapılan sergiyi gezen Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Aydın ve beraberindeki heyet, hazırlanan güzel eserleri inceleyerek, eserlerin yapım aşamaları hakkında kursiyerlerden bilgi aldı. Akyazı SAMEK Yılsonu Sergisi açılışı, gitar, bağlama, keman kursiyerlerinin konserleriyle sona erdi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akyazı Samek'te Mutlu Son - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement