Akyurtlu Çocuklar Türküleri Yaşatıyor - Son Dakika
Yerel

Akyurtlu Çocuklar Türküleri Yaşatıyor

Akyurtlu Çocuklar Türküleri Yaşatıyor

Akyurt’lu çocuklara kültürel mirasımız türküleri sevdirmek amacıyla düzenlenen ortaokullar arası ses yarışmasına halkın ilgisi büyük oldu.

19.06.2014 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akyurt'lu çocuklara kültürel mirasımız türküleri sevdirmek amacıyla düzenlenen ortaokullar arası ses yarışmasına halkın ilgisi büyük oldu.

Ankara'nın Akyurt ilçesinde ortaokul öğrencileri arasında türkü dalında ses yarışması yapıldı. Akyurt Belediyesi ve Akyurt Kültür Müdürlüğünce düzenlenen ortaokullar arası amatör ses yarışmasında öğrenciler birbirinden güzel türküleri seslendirdi. 1500 öğrenci arasından ilk 10'a girmeyi başaran öğrenciler birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı. Yarışmanın sonucunda Akyurt Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerinden Fatma Çalı birinci, Rabia Merve Moroğlu ikinci, Ömer Faruk Öztekin ise üçüncü oldu. Yarışmanın birincisine bağlama ve plaket hediye edilirken, ikinci ve üçüncüye plaket ile birlikte katılım belgesi verildi. Dereceye giren öğrencilere hediyelerini Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ve en genç belediye meclis üyesi Hilal Ayık verdi.

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş yaptığı konuşmada, "Türkülerimiz, Türk kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. Özellikle yarışmaya katılan öğrencilerimizin seslendirdikleri türkülerin hikayelerini anlattırarak türkülerin nasıl hayat bulduğunu öğrenmelerini istedik. Bu etkinlik bir yarışmadan çok türkü festivalidir. Çocuklarımızın, kültürel mirasımız olan türkülerimizi sevmelerini ve sahip çıkarak kültürümüzü yaşatmaları amacıyla bu yarışmayı düzenledik. Akyurt ilçemizde bir ilki gerçekleştirerek düzenlediğimiz ses yarışmasının vatandaşlarımız ve öğrencilerimizden gördüğü ilgi üzerine bundan sonra geleneksel hale getireceğiz. Yarışmaya katılan öğrencilerimizin hepsi benim için birincidir, hepsini tebrik ediyorum" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akyurtlu Çocuklar Türküleri Yaşatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement