Akyuva Barajı ile Adilcevaz'da 40 Bin Dönüm Arazi Sulanacak - Son Dakika
Güncel

Akyuva Barajı ile Adilcevaz'da 40 Bin Dönüm Arazi Sulanacak

Akyuva Barajı ile Adilcevaz\'da 40 Bin Dönüm Arazi Sulanacak

Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nde çiftçilerin su sorunun çözülmesi için adım atıldı.

12.06.2015 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nde çiftçilerin su sorunun çözülmesi için adım atıldı. Devlet Su İşleri (DSİ) Van 17'nci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Erciş Akyuva Barajı ile Adilcevaz'da 40 bin dönüm arazi su ile buluşacak.

DSİ Van 17'nci Bölge Müdürü Mehmet Recep Çıtır, Müdür yardımcısı Mahir Arslan ve beraberindeki heyet, Adilcevaz'da yaşanan su sıkıntısının giderilmesi amacıyla Belediye Başkanı Necati Gürsoy ile toplantı yaptı. Toplantıda konuşan Başkan Gürsoy, ilçenin sulama konusunda büyük sıkıntıları bulunduğunu, yaşanan sulama sıkıntılarının çözülmesi için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Çiftçilerin bu sıkıntılarının giderilmesi için DSİ yetkilileriyle sürekli irtibat halinde olduklarını belirten Başkan Gürsoy şöyle devam etti:

"İlçemizin yazı düzü ve Gülistan ovasında bulunan 40 bin dönüm arazinin sulanması için Erciş Akyuva Barajı yapılacak ve bu baraj sayesinde topraklarımıza bereket gelecek. Aynı zamanda baraj mevkisinde yapacağımız sulama göleti sayesinde de Van Gölü'ne boşa akan suları değerlendirerek sulamada kullanacağız. Baraj ve sulama projelerinin tamamlanmasıyla bu topraklara bereket gelecek ve ilçemiz ekonomik anlamda canlılık kazanacak. Projemizin 2016 yılında yapılması hedefleniyor. Bölgede yaşayanlara ve çiftçimize hayırlı olsun."

DSİ Van 17'nci Bölge Müdürü Mehmet Recep Çıtır ise Adilcevaz'ın ve yörenin su sıkıntısını çözüme kavuşturacaklarını dile getirerek, Erciş Akyuva Barajı'nın yapımının tamamlanmasıyla birlikte çiftçilerin su sorununu çözeceklerini söyledi. - Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akyuva Barajı ile Adilcevaz'da 40 Bin Dönüm Arazi Sulanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement