AL Parti'den Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan'a Destek - Son Dakika
Politika

AL Parti'den Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan'a Destek

Alternatif ve Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Reşit Burkan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıkladı.

06.08.2014 17:10  Güncelleme: 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alternatif ve Değişim Partisi (AL Parti), cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini bildirdi.

AL Parti Genel Başkanı Mustafa Reşit Burkan yaptığı açıklamada, ilk olarak İsrail'in yaptığı katliamları kınadıklarını kaydetti. Burkan, genelde dünyada, özelde Ortadoğu, Kafkas ve Balkanlarda ve ülkemizde olup biten gelişen son olayların, AL Parti'nin bütün organlarında yapılan istişare, değerlendirme ve oylama sonucunda varılan karara ilişkin şunları kaydetti:

"Ülkemizde, ilk defa halkın seçimiyle yapılacak olan, 10 Ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçimi, demokrasimiz açısından önemli bir eşiktir. Türkiye'deki her siyasi faaliyetin yerli ve milli olmasından yana olduğumuzdan dolayı, görüşlerine katılmadığımız daha önceki beyanlarımızda belli olduğu halde, Sayın Erdoğan'ın adaylığı, yerli, milli ve demokratiktir. Sayın İhsanoğlu'nun adaylık serüveni ise flu ve şaibelidir. Hangi etkenlerle aday olduğu kamuoyuna açıklanamamıştır. Kendisini destekleyen siyasi partiler, demokratik kurullarına danışmadan ve parti içi mekanizmalarını çalıştırmadan adaylığını ilan etmek durumunda kalmışlardır. Bir siyasi görüşe karşı olmak, doğrularına karşı olmak anlamına gelmez. Sayın Erdoğan'ın Suriye, Irak, Gazze ve açılım süreçlerindeki doğrularını destekliyoruz. Doğrularını desteklemek vicdankarlığımız icabıdır. Bu destekleme bir partiyi desteklemek veya siyaset Daltonları gibi bir kişinin arkasına takılmak, anlamına gelmez. Gelecekte de sadece doğruları destekleyip, konuşacağız. Uluslararası şer dinamikleri tarafından, yerli ve manevi değerlerimize ve dünyadaki bütün mazlum insanlara ve Müslümanlara yapılan zulüm, tasallut ve saldırıları kırması, barışı ve yerli değerlerimizi uluslararası dinamiklerle birleştirmesi temennisiyle, Sayın Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı seçiminde desteklediğimizi ilan ve beyan ediyoruz. Bu desteğimizin yalnızca cumhurbaşkanı seçimiyle sınırlı olduğu belirtmek istiyoruz. AL Parti olarak bizim ittifakımız milletledir, milletinde temayül ve teveccühünün bu yönde olduğunu görüyoruz. Alternatif ve Değişim Partisi olarak partililerimizi yapılacak olan cumhurbaşkanı seçiminde mutlaka sandık başına gitmelerini ve Sayın Erdoğan'a oy vermelerini istiyoruz. İnancımız şu ki, bu millet yanlış ve batılda ittifak etmez, doğru ve hakta kenetlenir. Milyonlarca insanın terennümlerinin tercümanı olacak cumhurbaşkanı seçiminin, ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AL Parti'den Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan'a Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement