Alaattin Çakıcı, Nuri Ergin İçin İfade Verdi - Son Dakika
Güncel

Alaattin Çakıcı, Nuri Ergin İçin İfade Verdi

Alaattin Çakıcı, Nuri Ergin İçin İfade Verdi

Buca Cezaevi'ne nakledilen Alaattin Çakıcı, yazdığı mektuplar nedeniyle kendisinden şikayetçi olan Nuri Ergin'in için ifade verdi.

14.02.2013 16:20  Güncelleme: 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Kandıra F Tipi Cezaevi'nde tutulurken geçen Mart ayı sonunda Buca Cezaevi'ne nakledilen Alaattin Çakıcı, yazdığı mektuplar nedeniyle kendisinden şikayetçi olan Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutulan 'Nuriş' lakaplı 'Karagümrük Çetesi' elebaşı Nuri Ergin'in açtığı dava üzerine ifade verdi.

Alaattin Çakıcı ile Nuri Ergin arasında 2000 yılında dostlukla başlayan mektuplaşmalar, daha sonra hakaret ve tehditlere dönüştü. Birbirlerine diğer mahkum veya avukatları aracılığıyla gönderdikleri bu mektuplarda ağır hakaret ve ölüm tedditleri yağdırdıkları öne sürülen Çakıcı ile Ergin arasındaki gerginlik dışardaki yakınlarına da sıçradı. Nuri Ergin Andan Şenses ve Selçuk Aslan'a yönelik tehditlerde bulunduğunu öne sürdüğü Alaattin Çakıcı hakkında şikayetçi oldu. Nuri Ergin'in, kendisini cezaevinde öldürtmekle tehdit ettiğini ileri sürdüğü Alaattin Çakıcı hakkında açtığı ve halen Edirne'de devam eden dava ile ilgili olarak tarafların sürekli talimatla ifadelerine başvurulmasına karar verildi.

Daha önce birkaç kez Kandıra Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade veren Alaattin Çakıcı, 3 gün önce de İzmir 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde aynı dava ile ilgili ifade verdi. Avukatının basın mensuplarına kopyasını gönderdiği bu ifadede Nuri Ergin ile uzlaşmayacağını söyleyen Alaattin Çakıcı, daha önce verdiği ifadelerin arkasında olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Bu konuda İzmit Kandıra ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığına ifademi verdim. Kandıra Sulh Ceza Mahkemesi'nde vermiş olduğum ifademin sonuna kadar arkasındayım. Edirne 2. Sulh Ceza Mahkemesi benim hakkımda görevsizlik vermiştir. İddianamede bana okuduğunuz 12.5.2010 tarihli mektubu ben yazdım. Cezaevi mektup okuma komisyonu tarafından gönderilmeyeceği için mektubu aynı hapishanede kalan başka bir arkadaşım tarafından mektubu gönderttirdim. İddianamede okuduğunuz sözleri yazıları ben yazdım. Aynen tekrar ediyorum. Tarih tekerürden ibarettir. Yıllarca müşteki Nuri Ergin ve Vedat Ergin kardeşler, yıllar evvel sanatı ile Türkiyeye malolmuş bir sanatçı, Selçuk Arslan'ı 'Mermi manyağı yaparım' diye sürekli ve aylarca onuru ile basında ve medyada gündeme getirmek kaydıyla o kişinin kendisinin ve ailesinin psikolojik çöküntüsüne neden olmuştur. Yıllarca F Tipi'nde müşteki Nuriş ve Vedat Ergin F Tipi Yüksek Güvenlikli cezaevinde yata yata sürekli Alattin Çakıcı korkusu ile 'korku manyağı' olmuştur. Daha evvelki ifadelerimde kendisiyle ilgili kullandığım cümle şu: 'Akıllı ol. iki tane yavrum var. Eğer bir yanlışlık yaparsan faturasını ödersin.' Bu yazıları ikaz mahiyetinde aklını başına alması için söylemiştim. Ancak, kendi bileceği iştir. Erkek adam ona buna laf atmaz. Toplum, basın da izliyor. Biz Nuri Ergin ile sivil hayatımızda aynı şehirde yaşıyoruz. Şimdi çok farklı şehirlerdeyiz. Erkek adam laf atmaz. Gelip burada da atar. Ama insanın canını Allah alır. Kul sadece viseledir. Müşteki ile uzlaşmak istemiyorum. Edirne Sulh Ceza Mahkemesi'nin vereceği olumlu ya da olumsuz vereceği karara razıyım." - Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alaattin Çakıcı, Nuri Ergin İçin İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Soner ergin: Git saçını boya aloş 0 0 Yanıtla

Advertisement