Alaca Belediye Başkanı Eyvaz'dan İha'ya Değerlendirme - Son Dakika
Yerel

Alaca Belediye Başkanı Eyvaz'dan İha'ya Değerlendirme

Alaca Belediye Başkanı Eyvaz\'dan İha\'ya Değerlendirme

Çorum'un Alaca ilçesi altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla modern kent olma yolunda ilerliyor.

31.12.2012 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Alaca ilçesi altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla modern kent olma yolunda ilerliyor.

Alaca'nın kabuğunu kıracak ve standartları yüksek modern bir kent olma hedefine götürecek projeleri hayata geçirmek için çalışma başlatan Alaca Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirdi.

Alaca Belediyesinin çalışmalarını değerlendiren Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, 2012 yılının Alaca için hizmetlerle dolu, çok verimli bir yıl olduğunu belirterek, Alaca'yı geleceğe bugünden hazırladıklarını söyledi.

Alaca'nın büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını ifade eden Eyvaz, alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla ilçenin daha modern daha çağdaş, daha yaşanılır bir kent olma yolunda hızla ilerlediğini vurguladı.

Göreve geldikleri ilk günden bugüne birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Eyvaz, her geçen yıl diğer yıla oranla daha çok ilerlediklerinin altını çizdi. Alaca halkının kendilerine duyduğu güveni boşa çıkarmadıklarını dile getiren Başkan Eyvaz, yerel seçimler öncesi taahhütte bulundukları projeleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Eyvaz, yapılan çalışmalarda her zaman kalıcı hizmeti ön plana çıkartmaya çalıştıklarını kaydetti.

Alaca halkının kendilerine duyduğu güveni boşa çıkarmadıklarını dile getiren Başkan Eyvaz, seçimler öncesi taahhütte bulundukları projeleri tek tek hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Alaca insanının her şeyin en güzeline layık olduğunu dile getiren Eyvaz, üstlendiği sorumluluğun farkında olduğunu vurguladı.

"Her şeyiyle yaşanabilir bir Alaca" hayal ettiğini dile getiren Eyvaz, "Tüm alt yapı ve üst yapı sorunları tamamlanmış.Yeşil alanları çoğalmış, doğalgazla birlikte hava kirliliği çözüme kavuşmuş, yüksek öğretim kurumlarının bulunduğu, göçün önlendiği bir Alaca hayal ediyorum. Bu hayali gerçekleştirmek için emin ama bir o kadar da kararlı adımlarla yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Göreve geldiği günden bugüne kadar ilçe halkının huzuru, mutluluğu için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini dile getiren Eyvaz, "Bütün personelimizi, ekonomik gücümüzü Ankara başta olmak üzere her yöredeki Alaca sevdalısı gönül dostlarımızı da seferber ederek halkın memnun kalacağı, kalıcı, ihtiyaçlarınızı hakkıyla karşılayacak, belediyeye olan güvenini artıracak hizmetleri büyük bir hazla, umutla, aşkla gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

Alaca Belediyesi olarak "çok laf" yerine hizmet ürettiklerini aktaran Eyvaz, "İnsanımızla, tabiatla, barışık kalmaya özen göstererek, karşılıklı saygı ve sevgi esasına dayanan, çok laf ile değil, çok hizmet gerçekleştirerek, bilgi, erdem ve hizmetin örtüşmesine azami dikkat ederek, ne yaptığımızın ve ne yapacağımızın farkında olarak çalıştık. 'İki günü birbirine eşit geçen ziyandadır' anlayışıyla hep ileriye, daha ileriye en doğru, en güzel, en faydalıya yılmadan, usanmadan koştuk. Hem personelimize, hem halkımıza hem de ilçemize yolu düşen her vatandaşa saygıyla kişilik haklarına, özgürlüklerine, beklentilerine, hakkımızdaki düşüncelerine hüsnü kabulle kendimizi anlatmaya, karşımızdaki ve yanımızdakini, sağımızdaki ve solumuzdakini anlamaya, anlamlandırmaya çalıştık. Kendimizin ve başkalarının özgürlüklerine zarar vermeden barış, hoşgörü, dostluk ve gelişme için bayrak açtık. Emek sarf edip güzel iş ve hizmetleri gerçekleştirdik" dedi.

Sürekli iyinin ve doğrunun takipçisi olduklarını söyleyen Eyvaz, "Ortak bir geleceğe doğru, ortak bir kaderle yürüdüğümüz güzel Alacamızda her türlü olumlu, olumsuz gelişmenin hepimizi birden etkileyeceğini unutmadan birbirimizi önkoşulsuz olarak sevip buna göre davranabilirsek gelecek nesillere daha güzel ve daha yaşanabilir bir çevre bırakabiliriz" diyerek insanımıza, ilçemize, ülkemize hizmet sevdasıyla sürekli iyinin, doğrunun takipçisi ve uygulayıcısı olduk. Cehaletin daha fazla cehaletle değil, daha fazla bilgi, ahlak, erdem, emek ve hizmetle son bulacağını, bir beldenin cedelleşme, anlayışsızlık ve ataletle değil, ilim, sevgi, dostluk, kardeşlik, barış ve hizmet yarışı ile ilerleyeceğine adımız gibi inandık. İnandıklarımızın gereklerini hiçbir şeyden çekinmeden herhangi bir artniyet içerisinde olmadan bir bir yerine getirdik. Bütün içtenliğimizle Alacamızı özlenen, beklenen çağdaş şehircilik anlayışına yakışır bir yerleşim biçimine kavuşturma gayretini, soylu sevincini gönlümüzde duyup çevremize duyurduk. Her zaman sorumluluklarımızın farkında olup, bu sorumlulukların gereğine göre düşündük, inandık, uyguladık. Her vatandaşımız için huzur, her vatandaşımıza saygı ve sevgi, her vatandaşımıza hizmet için bir önceki iyi durumumuzu aşmaya daha iyiye ve daha doğruya ulaşmaya çalıştık.

Alaca Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Eyvaz, "Cumhuriyet Mahallesi Paklar sokakta bulunan 600 metre asbest boru, 150'lik plastik boru ile değiştirildi. Denizhan Mahallesi Kervan sokakta bulunan köprü geçişi 180 metre abdest boru, 200'lük plastik boru ile değiştirildi. Toplam su tahakkukumuz 1 milyon 211 bin 255, tahsilatımız ise 965 bin 653 TL. Tahsilat yüzde 80. 184 yeni aboneye su verilirken bin 100 arızalı su sayaçları tespit edilerek değiştirildi. Ayrıca Yıldızhan mahallesine 995 metre, Günhan mahallesine bin 750 metre, Cumhuriyet mahallesine 780 metre, Denizhan mahallesine bin 150 metre, Cengizhan mahallesine 200 metre ve Özhan mahallesine bin 860 metre olmak üzere toplamda 6 bin 735 metre kanal çalışması gerçekleştirildi. Yıldızhan mahallesinde 995 metre, Günhan mahallesinde bin 750 metre, Cumhuriyet mahallesinde 780 metre, Denizhan mahallesinde bin 150 metre, Cengizhan mahallesinde 200 metre, Özhan mahallesinde ise bin 860 metre olmak üzere toplamda ise 6 bin 735 metre kanalizasyon çalışması yaptık. Yine alt yapı çalışmaları kapsamında 102 bin metrekare kilit taşı döşedik. Asfalt çalışmaları kapsamında 12 bin 50 ton sıcak asfalt atıldı.

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Alaca'nın en büyük hayallerinden birisi olan yüksekokulun ilçeye kazandırmaktan dolayı memnun olduklarını belirterek, yüksek okulun ilçeye kazandırılmasında tüm kamu kurum ve kuruluşları gibi Alaca Belediyesi'nin de seferber olduğunu kaydetti. Alaca'nın gelişimine büyük katkı sağlayacak meslek yüksek okulun hizmete belediye hizmet binasını Hitit Üniversitesi'ne tahsis ettiklerini hatırlatan Eyvaz, atıl olan eski hizmet binasını da tadilattan geçirerek belediyeye kazandırdıklarını belirtti.

Alaca Belediyesi ilçenin geleceğinin yanı sıra ülke geleceğini şekillendiren eğitime de yatırım yapıyor. Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, başta yüksekokul olmak üzere Alaca Belediyesi olarak eğitim yatırımlarına destek olduklarını belirten Eyvaz, "Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin daha rahat koşullarda eğitim görmeleri adına alt yapı ve üst yapı çalışmalarında belediye olarak eğitim kurumlarına katkı sağlıyoruz. Ayrıca okullar tarafından gerçekleştirilen sosyal ve kültürel faaliyetlere de belediye olarak destek veriyoruz. Yapılan en büyük yatırımın eğitim ve insana yapılan yatırım. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitime desteklerimiz sürecek" diye konuştu.

İlçe esnafı ile yaptıkları çalışmalar sonunda kaldırım işgallerini sona erdirdiklerini anlatan Eyvaz, "Yayaların kullanması için ayrılan kaldırımlar tüm insanların ortak kullanım alanlarıdır. Günlük yüzlerce insanın kullandığı kaldırımlara satışlarını artırmak amacıyla bazı esnaflarca satışa sunulan ürün ve malzemelerin sergilenmesi insanların ortak kullanım alanını kullanamamasına sebep oluyor. Dar olan caddelerde bir de kaldırımların işgal edilmesi ile birlikte başta kadınlar olmak üzere yayalar büyük sıkıntılar yaşıyordu. Ayrıca işyerlerinin kaldırımlara koydukları sebze ve diğer gıda maddeleri hem hoş görüntü oluşturmuyor hem de sağlık açısından sakıncalı oluyordu. Bu amaçla iş yeri sahipleriyle yapılan görüşmeler sonucunda, karşılıklı anlayış içerisinde artık kaldırımların işgal edilmeyeceği kararlaştırıldı. Bu anlayışı gösteren ve herhangi bir zorluk göstermeyen iş yeri sahiplerine teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Alaca'nın yüz yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan "Koçhisar Barajı İçme Suyu Projesi"nin birinci bölümünü oluşturan Alaca içme suyu arıtma tesisi isale hattı çalışmalarının 2012 yılı içerisinde başladığını aktardı.

Alaca'ya bağlı Fakılar Köyü ile Belediye su depoları arasının su boruları döşenerek tamamlandığını anlatan Başkan Eyvaz, içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla 14,66 hm3/yıl su 7 bin 120 metrelik isale hattı ile Alaca branşmanına, tahsisi edilen suyun branşmandan alınarak bin 920 metrelik isale ile de Alaca arıtmasına iletilmesi ve terfi merkezinden 940 metrelik bir hat ile depoya ulaştırılmasının planlandığını kaydetti.

Bundan sonraki süreçte Koçhisar Barajı'ndan gelen suların toplanacağı terfi merkezinin de yapım çalışmalarının da hızla devam ettiğini anlatan Eyvaz, "Barajdan gelen su bu terfi merkezinde toplanacak. Daha sonra ise buradan kurulacak olan su arıtma tesisine pompalanacak. Buradan ise sular arıtıldıktan sonra ilçe merkezine dağıtımı yapılacak. Arıtma tesisinin tamamlanmasıyla ilçenin 100 yıllık içme suyu ihtiyacı da karşılanmış olacak" dedi.

Alaca ilçesinde çamur deryasından geçilmeyen ilçe stadyumu modern bir görünüme kavuştu. Alaca Belediyesi'nin de katkıları ile ilçeye FİFA standartlarında bir stadyum kazandırılırken, ilçedeki sporcular da yağışlı havada çamur deryasında top koşturmaktan kurtuldu. Birkaç yıl öncesine kadar sporcu gençlerin sahada rakip yerine çamurla mücadele ettiğini dile getiren Eyvaz, "Çamur deryası içinde top koşturan sporcularımız, şimdi sentetik sahalarda futbol oynamanın güzelliğini yaşıyor. İlçe stadımız da bu çamur deryalarından biriydi. Daha bir yıl öncesine kadar burada futbol oynamak için sahaya çıkan gençler, rakipten çok çamurla mücadele ediyordu. Sahada ayak bileklerine kadar çamura saplanan futbolcular, bu çağ dışı görüntüden kurtuldu. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da spora desteklerimiz sürecek" şeklinde konuştu.

Alaca Belediyesi ilçenin geleceği yanı sıra ülke geleceğini şekillendiren eğitime de yatırım yapıyor. Hitit Üniversitesi Senatosu'nun ilçe meslek yüksekokulu kararı almasının ardından Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, belediye hizmet binasını yüksek okula tahsis etti.

Alaca Belediyesi son günlerde ilçe merkezinde artış gösteren sokak köpekleri ile etkili mücadele çalışması başlattı. İlçe merkezindeki başı boş köpeklere Ankara yolu üzerinde bulunan belediye tesislerinde modern bir hayvan barınağı yaptırdı. Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince yapılması zorunlu olan hayvan barınakta sokak köpeklerine bulaşıcı hastalıklara karşı aşı işlemleri yapıldığını açıkladı.

Eyvaz, başıboş sokak köpekleri ile sadece belediyenin mücadele etmesinin imkansız olduğunu kaydederek, vatandaşlardan da bu konuda hassas davranmalarını istedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaca Belediye Başkanı Eyvaz'dan İha'ya Değerlendirme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement