Alaca'da Arı Yetiştiricileri Bilgilendirildi - Son Dakika
Yerel

Alaca'da Arı Yetiştiricileri Bilgilendirildi

Alaca\'da Arı Yetiştiricileri Bilgilendirildi

Çorum Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından Alaca ilçesinde arı yetiştiricilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

20.02.2013 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından Alaca ilçesinde arı yetiştiricilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Alaca Ziraat Odası'nda yapılan seminere Alaca Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Pınar, Ziraat Odası Başkanı İlhan Yılmaz, Çorum Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Saygı ile arı yetiştiricileri katıldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Pınar, bu tür toplantıların etkinliklerin üreticilerin kendilerini geliştirmesi ve yeniliklere ayak uydurması açısından önemli olduğunu söyledi.

Ziraat Odası Başkanı İlhan Yılmaz ise, eski yöntemlerle üretimin bir kenara bırakılması gerektiğini belirterek, üreticilerin rekabet gücünün artması, üründe verimlilik ve kalitenin yakalanması noktasında yeniliklere ayak uydurması gerektiğini ifade etti.

Çorum Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Saygı, sezon başlangıcında arı yetiştiricileri ile bir araya gelerek gelişen ve değişen arıcılığı tartışmak, güncel bilgileri gerek birlik üyelerine gerekse arıcılık yapan diğer üreticilere iletmek üzere bu semineri düzenlediklerini belirtti.

Saygı, Çorum'da arı yetiştiriciliğinin artık birlik ve beraberlik içerisinde yapılmasını beklediklerini kaydederek, "Gelin hep birlikte birliğimiz altında toplanarak en güzel balı üretmek için çalışalım ve ürettiğimiz balları hep birlikte satalım' dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaca'da Arı Yetiştiricileri Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement