Alaca'da Köy Odası Geleneği Yaşatılıyor - Son Dakika
Yerel

Alaca'da Köy Odası Geleneği Yaşatılıyor

Alaca\'da Köy Odası Geleneği Yaşatılıyor

Çorum'un Alaca ilçesinde sosyal yaşantıya meclislik eden köy odaları geleneği yaşatılmaya devam ediyor.

29.01.2013 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Alaca ilçesinde sosyal yaşantıya meclislik eden köy odaları geleneği yaşatılmaya devam ediyor.

Değişen dünya ve gelişen teknoloji ile toplumda bazı örf ve adetler unutulmaya yüz tutsa da Alaca ilçesine bağlı Hışıroğlu köyünde birlik ve beraberliğin sağlanmasında önemli katkıları bulunan köy odaları geleneğinin gelecek nesillere aktarılması için çabalar devam ediyor. Köy Muhtarı Musa Kaya tarafından oluşturulan Köy Odası'nda köylü vatandaşlar her akşam bir araya geliyorlar. Her akşam köy odasında düzenlenen sohbetlerin yanı sıra isteyen köyü vatandaşlara Kur'anı Kerim dersi de veriliyor.

Uzun kış gecelerinde köy ahalisiyle bir araya gelerek hem bir geleneği yaşattıklarını, hem eğitim aldıklarını belirten Muhtar Musa Kaya, çok güzel bir sohbet ortamının oluştuğunu kaydetti.

İlçe Müftüsü İhsan Caner tarafından köylerde Kur-an'ı Kerim öğretilmesine yönelik başlatılan seferberlik sonrası köy odasında akşamları isteyen köylülere yönelik Kur'an-ı Kerim dersleri düzenlendiğini dile getiren Kaya, bir geleneği yaşatırken diğer taraftanda Kuran öğrenmekten dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

Kaya, köy odasında her akşam düzenlenen sohbet toplantılarına sadece kendi köylerinden değil çevre köy ve ilçeden de vatandaşların geldiğini sözlerine ekledi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaca'da Köy Odası Geleneği Yaşatılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement