Alacaklılar Paralarını İstemesin Diye Cinayet İşlemiş - Son Dakika
Güncel

Alacaklılar Paralarını İstemesin Diye Cinayet İşlemiş

Alacaklılar Paralarını İstemesin Diye Cinayet İşlemiş

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, Atalay Çimen’i öldürüp otoyol kenarına bırakan şüpheli 12 kişiden 4’ü tutuklandı.

27.01.2016 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, Atalay Çimen'i öldürüp otoyol kenarına bırakan şüpheli 12 kişiden 4'ü tutuklandı. İddiaya göre, piyasaya yüklü miktarda borcu olan Şehmuz O., Çimen'i öldürüp alacaklıların kedisinden korkup alacaklarını istemeyeceğini düşünerek cinayeti işlerken, cinayeti bir başkasının üstlenmesi için uğraştığı ancak başarılı olamadığı öğrenildi.

18 Ocak Perşembe günü saat 23.00 sıralarında, Uzundere TOKİ Konutları yakınları Çeşme- Aydın otoyolu kenarında park halinde duran aracın içinde hareketsiz duran birini görenler durumu polise bildirdi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, aracın içindeki erkek şahsın başına isabet eden kurşunla öldüğünü tespit etti. Yapılan araştırmada, ölen kişin sanayi sitesinde oto boyacısı Atalay Çimen (50) olduğu belirlendi. Başına isabet eden kurşunla ölen Çimen'in intihar etmediği anlaşılırken, kim ya da kimlerin Çimen'i öldürdüğünü bulmak için Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Yapılan araştırmada, Atalay Çimen'in ölü olarak içinde bulunduğu aracın kendisine ait olmadığı belirlendi. Polis ekipleri, Çimen'in ölü olarak bulunduğu aracın sahibini buldu. Soruşturmayı genişleten Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Atalay Çimen'in olay günü araca binerken görüldüğü güvenlik kamera görüntülerini tespit ederken, aracı da hasarlı araçları tamir edip satan Şehmuz O.'nun kullandığını belirledi.

İSTANBUL'DA YAKALANDI

Polis ekipleri, aracı kullanan Şehmuz O.'yu bulmak için ev ve işyerini ararken, şüpheli Şehmuz O.'yu İzmir'de bulamadı. Şehmuz O.'nun İstanbul'a kaçtığını tespit eden Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüpheliyi İstanbul'da yakalarken, ayrıca Şehmuz O.'nun olay günü iletişim kurduğu ailesine ait takside şoförlük yapan A.E. (28), Şehmuz O.'nun amcasının oğlu İ.O. (30), olayla bağlantılarının bulunduğu düşünülen eniştesi A.T. (39), diğer zanlılar Ç.İ. (40), S.G. (35), S.G. (31), Ö.F.Y. (32), R.H. (27), S.B. (31), E.K. (50) ve E.G.'yi (40) gözaltına aldı.

BORCUNU ÖDEYECEĞİM DİYE BULUŞMUŞ

Piyasaya yüklü miktarda borcu olan katil zanlısı Şehmuz O. olay günü, önce A.E. ile buluştu. Şehmuz O., daha sonra A.E. ile birlikte kendisinden alacaklı olan amcasının oğlu İ.O.'ya parasını vereceğini söyleyip araca aldığı ardından da yine borcu olduğu Atalay Çimen'in işyerine gidip borcunu ödeyeceğini söyleyip Çimen'i de araca aldığı ve işyerinden ayrıldıktan kısa bir süre sonra Şehmuz O.'nun kuru sıkıdan bozma tabanca ile Atalay Çimen'i öldürdüğü öğrenildi. Olaydan sonra Şehmuz O.'nun cinayeti A.E.'nin üzerine yıkmak için konuştuğu ayrıca A.E.'nin elinde barut izi olsun diye boş arazide tabanca ile atış yaptırdığı ileri sürüldü.

ALACAKLILAR PARALARINI İSTEMESİN DİYE ÖLDÜRMÜŞ

Cinayet olayından sonra Şehmuz O.'nun İstanbul'a kaçtığı belirlenirken, cinayeti üstlenmesi için konuştuğu A.E.'nin olaydan sonra Basmane semtindeki bir otele gittiği öğrenildi. Öte yandan, A.E. polis ifadesinde Şehmuz O.'nun kendisine "Çok borcum var. Cinayet işlediğimi duyarlarsa kimse benden borcunu isteyemez. Atalay bana kredi çekecekti, sözünde durmadı" dediğini söylediği de belirtildi. Yine A.E.'nin, Şehmuz O.'nun Atalay Çimen'den 130 bin lira aldığını, çevresindeki kişilere faizle borç para verdiğini ancak bu paraları geri alamayınca da piyasaya borçlandığını anlattığını da söylediği öğrenildi.

TASARLAYARAK ADAM ÖLDÜRMEKTEN TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından şüphelilerden S.G., S.G. ve Ö.F.Y. savcının talimatı ile serbest bırakıldı. Zanlılardan Şehmuz O. 'tasarlayarak adam öldürmekten', şüphelilerden A.T. ile Ç.İ., 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme', diğer şüpheliler İ.O., R.H., S.B., E.K. ve E.G. ise "suçluyu kayırma" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden İ.O. savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Hakim karşısına çıkan Ş.O., A.E., A.T. ve Ç.İ. tutuklandı, diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alacaklılar Paralarını İstemesin Diye Cinayet İşlemiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement