Alaçam Belediye Başkanı Uyar, Yapacakları Projeleri Anlattı - Son Dakika
Güncel

Alaçam Belediye Başkanı Uyar, Yapacakları Projeleri Anlattı

Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, gazetecilerle bir araya gelerek çalışmalarını anlattı.

16.01.2016 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, gazetecilerle bir araya gelerek çalışmalarını anlattı.

Uyar, Alaçam Anneler Parkı Sosyal Tesisleri'deki programda, göreve geldiği günden bu yana Alaçam ilçesinde birçok çalışmaya ve projeye imza attıklarını söyledi.

Alaçam'da deniz kenarındaki kumsalın özelliği korunarak düzenleneceğini bildiren Uyar, "Büyükşehir Belediyemizin Geyik Koşan Sahil Yolu ihale edildi. Önümüzdeki günlerde çalışmalara başlanacak. Yürünebilir, gezilebilir, oturulabilir kıyı kenarında sahil yolu olacak. Büyükşehir Belediyesi tarihi ve kültürel varlıklara büyük önem veriyor. Alaçam'daki tarihi binalar belediyemizce restore edilerek sosyal tesis olarak halkın kullanıma açılacak. Üç binamızla ilgili proje çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Orta Karadeniz Ajansı (OKA) ile ortaklaşa yürütülecek projeler kapsamında tarihi binaları restore edeceklerini anlatan Uyar, şöyle konuştu:

"OKA ile yürüteceğimiz ortak projede tarihi binalarımızın bulunduğu cadde ve sokaklar da düzenlenecek. Binalar, bakım onarımları ile güzel bir çehreye kavuşacak. Bir diğer projemiz ise kamulaştırmasını yaptığımız Alaçam'ın Sivri Tepesinde dinlenme alanı ve gözlem merkezi şeklinde alanlar oluşturarak Samsun'un Amisos Tepesi gibi bir estetik kazandırıp vatandaşlarımız ve misafirlerimizin seyir terasından şehri izleyebilmeleri.

Şehir içerisinden geçen Uluçay Deremi'zin ıslah edilmesi ile ilgili de 3 kilometrelik bir alanda ıslah çalışmalarımız yakında başlayacak. Akabinde burada yürüyüş parkuru, dinlenme alanları gibi çalışmalar başlatarak şehrimize nefes aldıracağız. Bu çalışmalarımız devam ederken Alaçam- Bafra arası Samsun- Sinop yolu üzerinde bir organik pazar kurma projemiz bulunuyor. Bu proje sayesinde vatandaşlarımızın ürettiği organik ürünleri pazarlayarak vatandaşımızın ürettiği ürünlerden ekonomik gelir elde etmesini sağlayacağız tabi bununla birlikte şehrimizin yöresel ürünlerini de tanıtmış olacağız."

Uyar, Kızlan'daki binanın restorasyonunu yaparak doğa yürüyüşü yapan misafirler ve o bölgede çalışan ekipler için konaklama alanı yapma projeleri bulunduğuna dikkati çekerek, "Kızlan Mahallemi'zde doğa evleri oluşturma projemiz var. Bununla ilgili çalışmaları başlattık. Yine Geyikkoşan bölgemizde Alaçam'da konaklama ihtiyacını karşılamak maksadıyla 30 civarında bungalov evler yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alaçam Belediye Başkanı Uyar, Yapacakları Projeleri Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement