Alaçam'da Denetimde Serbestlik Hizmetleri Tanıtım Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Alaçam'da Denetimde Serbestlik Hizmetleri Tanıtım Toplantısı

Alaçam\'da Denetimde Serbestlik Hizmetleri Tanıtım Toplantısı

Samsun’un Alaçam ilçesinde Denetimde Serbestlik hizmetleri tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

13.04.2016 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Alaçam ilçesinde Denetimde Serbestlik hizmetleri tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Alaçam Esnaf Kefalet Kooperatifi toplantı salonunda Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimde Serbestlik Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıya Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Garnizon Komutanı jandarma Üsteğmen Murat Şenyurt, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Belediye Başkan Vekili Hasan Sağlık, Alaçam Cumhuriyet Savcısı Eyüp Kara, muhtarlar ve kurum müdürleri katıldı.

Bafra Adliyesi Denetimde Serbestlik Müdürü Bekir Türkmen tarafından kamu yararına çalışma cezası verilen hükümlüler ve Denetimde Serbestlik Müdürlüğü çalışmaları hakkında yapılan bilgilendirme konuşmasının ardından Denetimde Serbestlik hizmetlerine katkı sağlayan kurumlara katkılarından dolayı plaket verildi. Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar'a katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

Keskin, "Hükümlü sayısının azaltılması çağdaş ceza infaz sistemi olarak 2005 yılında gündemimize geldi. Bu noktada kurumsal olarak işbirliği ön plana çıkıyor. Hükümlü yönünden arz etmeye çalıştık ama bunun birde mağdur kısmı var. Mağdur hakları ile de çalışmalar var. Önümüzdeki dönemlerde bakanlık bu konu ile çalışıyor. Mağdur hakları daire başkanlığı kuruluyor. Bu güne kadar göstermiş olduğunuz destekleri bundan sonrada göstereceğinize inanıyorum" dedi.

Kaymakam Çağlar da yaptığı konuşmada, "Sosyal hayatımızın dışında gibi sadece savcılarımızın, adliyemizin yada jandarma emniyetin görev alanıymış gibi görünüyor ama neticede hepimiz toplumun bir parçasıyız. Her an potansiyel şüpheli adayıyız. İlla suç işleyen kötü toplumdan dışlanacak insan anlamında değil, en basitinden hepimiz şoförüz, yaralamalı ölümlü kaza da yaşasak netice itibarıyla hakimlerimizin savcılarımızın önüne gelme ihtimalimizin hepimizin var. O yüzden suç ve ceza oranı hepimizin içerisinde olduğu bir alan. Bu da bir hukukumuza son 10 yılda giren infaz yöntemlerinden biri. Neticede suçlunun toplumdan dışlanması değil ıslah olması, toplumdan kopmadan tekrar normal düzgün bir hayata geri dönmesine vesile olan infaz sistemlerinden birisi. Bu sadece adliyemizin, hakimlerimizin, savcılarımızın, denetimde serbestlik büromuzun işi değil hepimizin, hem kamu görevi hem sosyal görev o anlamda bizlerde üzerimize düşen görevi yapmalıyız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Oğuz Alp Çağlar tarafından Alaçam'da çalışma cezası verilen hükümlülerin bulunduğu kurum müdürlerine teşekkür belgesi verildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaçam'da Denetimde Serbestlik Hizmetleri Tanıtım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement