Alaçam'da Paralimpik Bedensel Engelliler Boccia Çalışmaları - Son Dakika
Spor

Alaçam'da Paralimpik Bedensel Engelliler Boccia Çalışmaları

Alaçam\'da Paralimpik Bedensel Engelliler Boccia Çalışmaları

Alaçam Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından paralimpik boccia sporu eğitimi düzenlendi.

27.08.2014 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaçam Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından paralimpik boccia sporu eğitimi düzenlendi.

Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar'ın destekleri ile Alaçam, Bafra, Yakakent, Atakum ve Samsun'dan gelen eğiticilere paralimpik boccia eğitimi verildi. Hem veliler hem de öğrencilerin katıldığı çalışma boccia sporu milli takım antrenörü Nihat Yılmaz'ın verdiği eğitimle tamamlandı.

Alaçam'da yapılan çalışmalara toplam 20 eğitici, 25 sporcu çok sayıda aile katıldı. Rehabilitasyon merkezlerinden gelen eğitmenler de çalışmaları çok ilginç buldu.

Bafra ve Alaçam'dan gelen özel rehabilitasyon merkezi sahipleri, bu sporu kendi okullarında oynatmak istediklerini, her türlü malzemeyi alarak bir an önce başlamak istediklerini söylediler. Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar da çalışmaları yerinde izledi, öğrenciler ile maç yaptı.

Alaçam Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bülent Şener, "Engelliler ile sportif bir çalışma şu ana kadar düzenli olarak yapılmıyordu, bir tekvandocu sporcumuz dünya 3.sü oldu. Fakat biz daha fazla engellimizi nasıl sporun içine katabiliriz diye düşünürken arkadaşım, Milli Takım Antrenörü Nihat Yılmaz bizim yardımımıza yetişti. İlçemizde 1 ay kalabileceğini ve sporcu yetiştirebileceğini söyleyince bizde il müdürlüğü ile bugün burada oyun oynadığımız paralimpik boccia oyun alanını yapılmasını gerçekleştirdik. Bu ilginin fazlalığı bizleri memnun etmekte tabii ki bu sadece bir spor değil aynı zamanda rehabilitasyonda yapılıyor burada ama asıl amacımız bu çocuklarımızdan 2016 Rio Olimpiyatları'nda yarışacak sporcular çıkartabilmekti" dedi.

Bedensel engelliler paralimpik boccia antrenörü Nihat Yılmaz ise, "Biz tüm engelleri kaldırıyoruz. Kullandığımız özel aparatlar sayesinde engelli sporcularımızın engelsiz diye tarif ettiğimiz sporcuları yendiklerini gördüm ondan sonra dedim ki 'bu spor engelsiz boccia'dır. Evet, bizler bugün burada hem sporu tanıttık hem de sporcularımıza antrenman yaptırdık, velilerimizin ve öğrencilerin memnuniyeti bizleri Alaçam'dan başarılı sporcuların çıkacağı noktasında ümitlendirdi. Bu ilçeden irtibatımı kesmeyeceğim, her çağrıldığında gelmeye çalışacağım ve kendi başlattığım bu sporun başarılı olması için elimden geleni yapacağım" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Alaçam'da Paralimpik Bedensel Engelliler Boccia Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement