Alaçam Yaylaları Ayder'in Alternatifi Olabilir - Son Dakika
Ekonomi

Alaçam Yaylaları Ayder'in Alternatifi Olabilir

Alaçam Yaylaları Ayder\'in Alternatifi Olabilir

Samsunlu turizmciler, Alaçam Yaylalarını kullanarak Arap ve Koreli turistleri Samsun'a çekebilmek için çalışıyor.

28.06.2014 12:09  Güncelleme: 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç, Alaçam ilçesindeki yaylaların doğal güzellikleriyle Ayder Yaylası'na alternatif olabileceğini söyledi.

Genç, Alaçam ilçesindeki Kızlan, "Doğu Karadeniz bölgesine gelen ve sayıları her yıl artan Arap ve Koreli turistleri Samsun'a çekebilmek için çalışıyoruz. Özellikle Dürtmen ve Kızlan yaylaları, Ayder Yaylası'na alternatif olabilecek en önemli yaylalardan bazıları. Söz konusu yaylalarımızın tanıtılmasını ve turizm aktivitesinin yükseltilmesini önemsiyoruz." diye konuştu.

TANITIM PLANI

Alaçam'daki yaylaların doğal güzelliklerinin bugüne kadar yeterince bilinmediğini dile getiren Genç, "Yaylalarımızın doğal güzelliklerinin Araplara ve Koreliler'e tanıtılması için turizm acenteleri, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleriyle görüşmeler yapacağız.'' dedi ve yaylalar için, özellikle İran, Arabistan, Tunus, Cezayir, Libya, Ürdün ve Kore'de tanıtım çalışmaları yapmayı planladıklarını ifade etti.

''DÜNYANIN TANIMASINI İSTİYORUZ"

Samsun'un turizm potansiyeline dikkati çeken Genç, "Samsun'a gelen bir turist, bir günde dört mevsimi, denizi, güneşi, yeşilliği, tarihi ve kültürel güzellikleri görebiliyor. Yaylalarımız keşfedilmeyi bekliyor. Birçok kişi doğal güzelliklerimizin farkında bile değil. Bu güzellikleri bütün dünyanın tanımasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Alaçam Yaylaları Ayder'in Alternatifi Olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • iskender kara: kesinlikle türkiyenin doğa cennetti tanıtım şaart 1 0 Yanıtla

Advertisement