Alaçatı Ot Festivali Renkli Geçti - Son Dakika
Güncel

Alaçatı Ot Festivali Renkli Geçti

Alaçatı Ot Festivali Renkli Geçti

İzmir'in Çeşme İlçesi Alaçatı Mahallesi'nde bu yıl 6'ncısı yapılan Ot Festivali, zaman zaman etkili olan yağmura rağmen büyük ilgi gördü.

30.03.2015 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Çeşme İlçesi Alaçatı Mahallesi'nde bu yıl 6'ncısı yapılan Ot Festivali, zaman zaman etkili olan yağmura rağmen büyük ilgi gördü. Binlerce İzmirli festivalde sunulan otlu yemeklerin tadına baktı.

Çeşme Belediyesi'nin destekleriyle Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği tarafından 26-29 Mart tarihleri arasında 'Ebegümeci' temasıyla gerçekleşen Otların Rüzgarlı Öyküsü: 6'ncı Alaçatı Ot Festivali, yoğun ilgi gördü. Doğadaki otların daha taze olması nedeniyle bu yıl Nisan ayı yerine Mart ayı sonunda gerçekleşen festival, zaman zaman etkisini gösteren kuvvetli yağışa rağmen devam etti. Özellikle güneş kendini gösterince; turizm cenneti Çeşme, hem yoğunluk hem de sıcaklık itibariyle yazı aratmayan bir gün yaşadı.

Farklı ülke ve kentlerden gelen misafirler; festival kortejine yoğun ilgi gösterirken, stantlarda bölge halkı sakinleri tarafından satışa sunulan otlu yemek, hamurişi ve tatlıları da tatmayı ihmal etmedi.

Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Hakan Becel'in de katıldığı kortejde; bu yıl bir yenilik de gerçekleştirildi. Alaçatı sokaklarındaki yöresel ezgiler eşliğinde yüzlerce kişinin katılımıyla yapılan yürüyüşe, Türk Bayrağı'nı taşıyan beyaz bir atlı öncülük etti. Kalabalıktan ürken atı Başkan Dalgıç, sakinleştirirken, önceden tasarlanmış kostümler ve otla süslenmiş araçlar büyük ilgi gördü.

Son gün gerçekleşen, En Çok Otu Kim Toplayacak ve En Güzel Otlu Yemeği Kim Pişirir yarışmalarında büyük çekişme yaşandı. Yemek yarışmasında 20, ot toplama yarışmasında 5 kişi mücadele etti. Birbirinden güzel otlu yemekler arasında tercih yapmakta zorlanılan yemek yarışmasını Şevket-i Bostanlı Levrek yemeğiyle 70 yaşındaki Nurten Aydın kazanırken, Güveçte Etli Ebegümeci ile Şehnaz Çelik ikinci, Ayvalı Ebegümeçli Cızbız Köfte yapan Sevil Tığrak ise üçüncü oldu. Ot toplamada 1'nci Nuran Erdem, 2'nci Yaren İnce, 3'üncü Durdu Mehmet Yanar seçildi. Birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altın ödülü ve çeşitli hediyeler verildi.

Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, ziyaretçilerin burada bulunmaktan mutlu olmasının kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. Dalgıç, "Bizim buradaki sadece yemek yarışması ya da ot yarışması değil. Çocuk, torunlarımızın topladığı otlarla hem doğayı hem çevrenin korunması konusunda toplumda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alaçatı Ot Festivali Renkli Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement