Aladağ'a Kayakseverler İçin Prefabrik Bina - Son Dakika
Yerel

Aladağ'a Kayakseverler İçin Prefabrik Bina

Konya’nın Kış Sporları Merkezi olması için çalışma yürütülen Derbent ilçesindeki Aladağ’ın eteklerine kış döneminde kayak yapmak için gelecek misafirleri ağırlayacak tek katlı prefabrik bir bina kuruldu.

06.12.2014 19:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Kış Sporları Merkezi olması için çalışma yürütülen Derbent ilçesindeki Aladağ'ın eteklerine kış döneminde kayak yapmak için gelecek misafirleri ağırlayacak tek katlı prefabrik bir bina kuruldu.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Aladağ'ın zirvesine ulaşımı sağlayan 4 kilometrelik yolun yapımında yürütülen çalışmalardan dolayı Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederken,  "Biz burada bir prefabrik bina hazırladık. Burada daha tesisler yapılmadan günü birlik kayaklarımızı yapabileceğiz. Çünkü, buradaki doğal ortam kaymaya çok müsait, tesis bile yapmadan çok rahat olarak Aladağ'da kayak yapabilmenin imkanı bulunuyor. Bu, Allah'ın Konya'ya ve Derbent'e büyük bir nimeti. İnşallah biz Aladağ konusunda hazırız ve bu yıl bol bir kar yağışının düşmesinin ardından kayakla ilgili aktivitelere hız vereceğiz" dedi.

Acar, bölgede yürütülen jeolojik etüt çalışmalarından da söz ederken, yerin altında 15 metre derinliğe kadar inerek malzeme alındığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Burada çok güzel ve sağlam bir zemin var. Biz bunu etütlerle de ortaya koymuş olacağız. Bu faaliyetle birlikte 3 yıldır gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız da tekamül etmiş olacak. Yazışmalarımız, raporlarımız, değişik ölçekli haritalarımız ve güzlerimizle beraber hazırladığımız dosyamız tamamlanıyor. Önümüzdeki günlerde Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığı dönemde de kendisine konuyu ilettiğimiz Başbakanımız hazırlayacağımız dosyayı bizzat kendisine getirmemizi istemişti. Ankara'ya bu dosyamızla beraber gideceğiz. Bakanlar Kurulu kararıyla burası turizm merkezi ilan edilecek. Turizm merkezi diyorum çünkü Aladağ Kayak tesisleri, bu turizm merkezinin sadece bir dalı, bir şubesi. 4 ay kayak yapılacak ama yılın geriye kalan bölümlerinde ise yamaç paraşütü, dağcılık, off-road, dağ bisikleti, trekking, dağcılık gibi çeşitli sporlarla beraber kongre merkezi çalışmalarımız da olacak. Burası sporcular için bir kamp yeri haline gelebilecek. Yani burası yıl boyu Konya'mızın aktif ve etkin çalışmalarına evsahipliği yapan bir merkez haline gelecek."

Acar, amaçlarının bu yıl kış mevsimi boyunca bu bölgeye tüm kurum ve kuruluşları davet ederek, buradaki güzellikleri paylaşmak ve onlarla kar keyfini yaşamak arzusunda olduklarını sözlerine ekledi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aladağ'a Kayakseverler İçin Prefabrik Bina - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement