Aladağ'da Kariyer Günleri Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Aladağ'da Kariyer Günleri Etkinliği

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Doğu Akdeniz Bölge Müdürü Hasan Yıldız, Aladağ'da kariyer günleri etkinliği kapsamında öğrencilerle buluştu.

23.05.2015 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Doğu Akdeniz Bölge Müdürü Hasan Yıldız, Aladağ'da kariyer günleri etkinliği kapsamında öğrencilerle buluştu.

Yıldız, Sinanpaşa İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonunda düzenlenen etkinlikte, öğrencilere eğitimiyle ilgili süreci anlattı.

Mühendis olmak isteyen öğrencilere derslerine iyi çalışmaları tavsiyesinde bulunan Yıldız, "Bu meslek özveri isteyen, sabır isteyen ama bir o kadar da zevkli bir meslek" dedi.

Yıldız, öğrencilerin ailelerinin maddi imkanlarına güvenip eğitimlerini aksatmamalarını istedi. Ders çalışmak için kendilerini zorlamalarını öneren Yıldız, öğrencilerin hangi mesleği yapacaklarına karar vererek şimdiden ona göre ders çalışmaları gerektiğini kaydetti.

Eski MTA Bölge Müdürü Şahin Taşkın de eskiden çok zor şartlarda memleketleri dışında eğitim gördüklerini belirtti.

Taşkın, "Hasan Bey ile üniversitede beraber okuduk. Beraber aç kaldığımız, sobada yakacak odun bulamadığımız zamanlar oldu. Şimdi sizde her türlü imkan var. Siz bu yüzden daha çok ders çalışmalı ve daha başarılı bir öğrenci olmalısınız. Bu devlete minnet borcunuz var" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aladağ'da Kariyer Günleri Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement