Aladağ'ın Geleceği Yayla Turizminde - Son Dakika
Yerel

Aladağ'ın Geleceği Yayla Turizminde

Aladağ\'ın Geleceği Yayla Turizminde

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, ilçenin makus talihini yayla turizmi ile yenebileceğini, bölgedeki ekonomik sıkıntıların mevcut turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması ve krom maden işletmeleri ile mümkün olacağını söyledi.

02.06.2016 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, ilçenin makus talihini yayla turizmi ile yenebileceğini, bölgedeki ekonomik sıkıntıların mevcut turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması ve krom maden işletmeleri ile mümkün olacağını söyledi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) işbirliğiyle düzenlenen gezide gazetecilerle sohbet eden ve ilçenin çözüm bekleyen sorunları hakkında bilgi veren Başkan Akgedik, en büyük sıkıntılarının işsizlik olduğuna vurgu yaptı. İlçenin geleceğinin krom madeni ile yayla turizminde olduğunu belirten Akgedik,

"Başta Acısu ve Meydan yaylaları olmak üzere ilçede bulunan yaylaları turizme kazandırmak istiyoruz. Bunun için çadır ve bungalov evler yapmayı planlıyoruz. Bu projenin istihdam sağlayacağını ve ekonomik gelir sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

"DESTEK BEKLİYORUZ"

Türkiye'nin sahip olduğu krom madeni rezervlerinin yüzde 22'sinin Aladağ'da bulunduğuna dikkat çeken Akgedik, şöyle devam etti:

"İlçede işsizliği önlemenin en önemli çıkış kapısı krom madenlerinin tam kapasite ile işletilmesidir. Krom madeni şu an en fazla Çin'e ihraç edilmektedir. Geçtiğimiz yıllarda tonu 800 Dolar olan krom madenini Çin şu an 100 Dolar'a almayı taahhüt ediyor. İlçemizde bulunan maden ocağı sahipleri bu nedenle çalışmalarına bir süre ara verdiler. Ancak bu arada sevindirici bir gelişme oldu. . Ülkemizde bu alanda ön planda yer alan Eti Madencilik ilçemizde yatırım yapmak için girişimlerde bulunuyor. Onlara her türlü kolaylığı sağlayacağız. İlçemizin geleceğini iyi görüyorum. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere siyasiler, sivil toplum kuruluşları ve en önemlisi ilçe halkından destek bekliyorum."

Başkan Akgedik, eski adı Karaköy iken 1973 yılında Karsantı adı ile nahiye olan Aladağ'ın, 1987 yılında ilçe merkezi yapıldığını, adını da Toroslar'ın bir bölümü Aladağlar'dan aldığını söyledi.

İlçenin yaklaşık yüzde 76'sının orman, yüzde 6'sının da tarım arazisi olduğunu, burada kaliteli orman emvalleri üretildiğini belirten Akgedik, istihdam konusunda Orman İşletmesi'nin de kendilerine yardımcı olmasını ve orman köylüsünü kalkındıracak projelere ağırlık vermesini istedi.

4 GÖLET PROJESİ

17 bin nüfusa, 31 mahalleye, 1350 kilometrekarelik yerleşim alanına sahip olan Aladağ'da önümüzdeki süreçte 40 bin dönüm araziyi sulayabilecek 4 gölet projesini hayata geçirmeye çalıştıklarını belirten Akgedik, Pozantı'ya yayla turizminde en büyük alternatif olacaklarını sözlerine ekledi. Akgedik, "Orman ürünleri var. O da tomruk ya da kereste olarak gidiyor. Bunu yarı mamul hammaddeye çevirebilirsek daha rantabl olacak. Bizim sıkıntımız genç nüfusu burada tutamıyoruz. Evlenen, iş arayan büyükşehire göç ediyor. 2007-2008'de tersine göç oldu, maden üretimi artmıştı. Ama yine sıkıntı var. Her şeye rağmen Aladağ'ın geleceği parlak. Bu bölgenin yayla turizmi açısından Adana'nın cazibe merkezi olacağına inanıyor ve bunun için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Kapuzbaşı Şelaleleri'ne yakın olmamız dolaysıyla, yol ve altyapı sorunlarının çözümü ile birlikte Aladağ'ın turizm potansiyelinin çok iyi değerlendirileceğini, bunun da yöre halkına ekonomik açıdan önemli destek sağlayacağın düşünüyorum" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aladağ'ın Geleceği Yayla Turizminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement