Aladağlar'da "Zirve" Bayramı - Son Dakika
Yerel

Aladağlar'da "Zirve" Bayramı

Aladağlar\'da "Zirve" Bayramı

Her yıl yerli yabancı yüzlerce dağcının uğrak yeri olan Aladağlar, bayramda da Türkiye’nin dört bir yanından gelen dağcılara ev sahipliği yaptı.

01.08.2014 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her yıl yerli yabancı yüzlerce dağcının uğrak yeri olan Aladağlar, bayramda da Türkiye'nin dört bir yanından gelen dağcılara ev sahipliği yaptı.

Genel Merkezi İzmir'de bulunan Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları kulübü tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen "Geleneksel Aladağlar Şenliği", 16 il ve ilçeden gelen 80'den fazla dağcıyı '3 bin metreden yüksek 60'dan fazla zirveye sahip dağ silsilesi' olan Aladağlar'da buluşturdu. 3 gün süren şenlik boyunca sporcular Emli Vadisi'nde kamp kurarak Lahitkaya kuzeybatı sırtı ve Sulağankaya Şeytan Rampası güney yüzü tırmanışları ile Güzeller, Lahitkaya, Alaca, Eznevit, Karasay, Mangırcı ve Kaletepe zirveleri klasik rota tırmanışları gerçekleştirdi. Gaziantepli dağcı Barış Çelik ise Mangırcı duvarında bulunan 400 metre yükseklikte, 8 ip boylu ve VII dereceli "Fire Thru The Crux" isimli rotayı ilk kez solo tırmanarak büyük bir başarıya imza attı.

İlki geçen yıl düzenlenen Aladağlar Şenliği'ni geleneksel hale getireceklerini belirten Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Genel Başkanı Orhan Kozan, katılımın her geçen yıl arttığını ifade etti. Bölgenin önemine değinen Kozan, " Niğde, Adana Kayseri üçgeninde yer alan Aladağlar onlarca vadisi, 60'dan fazla 3 bin metre üzerinde zirvesi, gölleri, platoları ile dağcılık ve doğa sporları alanında çok önemli bir bölge. Bu tür faaliyetlerin artması ile bölgeye Milli Parklar tarafından alt yapı yatırımları da gelecektir. Böylelikle bölgenin sportif amaçlı faaliyetler açısından hak ettiği değere ulaşacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Şenlik kapsamındaki tüm sportif hedeflerin başarı ile tamamlandığını söyleyen Orhan Kozan, "Bu yıl şenliğimiz bayram tatiline rastlamasına rağmen başta İzmir olmak üzere, Ankara, Niğde, Denizli, Gaziantep, Adana, Bursa, Eskişehir, Uşak, Tekirdağ, Manisa gibi illerin yanı sıra Marmaris, Bodrum, Söke, Selçuk, Turgutlu gibi ilçelerden de sporcular aramıza katıldı. Bundan sonraki yıllarda daha kalabalık katılım bekliyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aladağlar'da 'Zirve' Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement