Alakır'ı Sit İlan Etmeyen Komisyona 'Aranıyor' İlanı - Son Dakika
Güncel

Alakır'ı Sit İlan Etmeyen Komisyona 'Aranıyor' İlanı

Alakır\'ı Sit İlan Etmeyen Komisyona \'Aranıyor\' İlanı

Danıştay'ın da onayladığı yerel mahkemenin Alakır Nehri ve havzasının '1'inci Derecede Doğal Sit Alanı' ilan edilmesi yönündeki kararını uygulamayan Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu üyeleri hakkında dava açmak isteyen Alakır Nehri Kardeşliği (ANK), komisyon üyelerinin isimlerinin saklanması nedeniyle 'Aranıyor' ilanı verdi.

09.09.2014 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danıştay'ın da onayladığı yerel mahkemenin Alakır Nehri ve havzasının '1'inci Derecede Doğal Sit Alanı' ilan edilmesi yönündeki kararını uygulamayan Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu üyeleri hakkında dava açmak isteyen Alakır Nehri Kardeşliği (ANK), komisyon üyelerinin isimlerinin saklanması nedeniyle 'Aranıyor' ilanı verdi.

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde toplam 7 yerleşim bölgesini içine alan ve doğduğu Dereköy'den başlayıp denize kadar 70 kilometre uzunluğa sahip Alakır Nehri ve beslediği Alakır Vadisi'ne ilişkin Antalya 3'üncü İdare Mahkemesi'nin 'Birinci Derecede Doğal Sit Alanıdır' kararını, Danıştay 14'üncü Dairesi de onadı. Bu kararı uygulamaya geçirmesi gereken Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, konuyu 22 Temmuz Salı günkü gündeminde görüştü. Komisyon 'mahkeme kararı kurulun sit ilan etme prosedürüne aykırıdır' diyerek bu kararın kabul edilemez olduğuna hükmetti. Komisyon, bu kararın ancak bir başvuru olarak kabul edilip 1 yıllık gözlem süreci sonunda eğer sit alanı koşulları varsa o zaman sit alanı ilan edilebileceği yönünde karar verdi.

KOMİSYON ÜYELERİNİ BULAMADILAR

Alakır Nehri Kardeşliği üyeleri, 4'ü tamamlanmış, 4'ü de proje aşamasında toplam 8 HES projesinin bulunduğu nehir ve havzasının 1'inci Derecede Doğal Sit ilan edilmesi yönünde mahkeme kararını uygulamayan komisyon üyelerinin suç işlediğini ileri sürerek dava açmaya karar verdi.

Ancak, dava açacakları kişilerin isimlerini öğrenebilmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü gibi ilgili tüm kurumlara başvurularından sonuç alamadı.

'KİM OLDUĞUNU BİLENLER BİLDİRSİN'

Bunun üzerine Alakır Nehri Kardeşliği üyeleri, Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu üyelerinin kimliğini belirlemek için Alakır Nehri'ne ait Facebook hesabında 'Aranıyor' başlıklı ilan yayımladı.

Aranılanların 'Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Üyeleri' olarak gösterildiği ilanda, "Kurul üyelerinin kim olduğunu bilenlerin acilen bildirmeleri rica olunur" denilerek, ihbar hattı olarak da alakirnehri@gmail.com e-posta adresi verildi.

'HZ. GOOGLE BİLE BİLMİYOR'

İlanın hemen yanında yapılan açıklamada, ise şu ifadeler yer aldı:

"Birçok canlının yaşamına mal olan ve daha da olacak bu insafsız kararı alanların kimler olduğunu bilmek ve haklarında hukuki işlem başlatabilmek için en son ilan vermek durumunda kaldık. Hz. Google bile bilmiyor. Denemeyin. Devletin resmi internet sitesinde ise Kültür ve Tabiat diye bu kurulu ikiye ayırmadan önceki eski üyelerin listesi var. Belki de aynı kişilerdir ancak emin olamıyoruz. Varsa bilen, duyan, gören, lütfen bildirsin. Bunca masum canlının yaşamı ile bu kadar kolay oynayanlar kim?" - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alakır'ı Sit İlan Etmeyen Komisyona 'Aranıyor' İlanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement