Alan Bazlı Gelir Desteği Haziran'da Ödenmeye Başlanacak - Son Dakika
Ekonomi

Alan Bazlı Gelir Desteği Haziran'da Ödenmeye Başlanacak

Alan Bazlı Gelir Desteği Haziran\'da Ödenmeye Başlanacak

Fındık’ta üreticiye ödenecek olan 2015 yılına ait alan bazlı gelir desteğinin Haziran ayının ilk haftasında ödenmeye başlanılacağı açıklandı.

28.04.2016 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fındık'ta üreticiye ödenecek olan 2015 yılına ait alan bazlı gelir desteğinin Haziran ayının ilk haftasında ödenmeye başlanılacağı açıklandı.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 2016 yılı alan bazlı gelir desteği başvuru süresinin ise 30 Haziran 2016 tarihinde sona ereceğini, üreticilerin bu tarihe kakar ÇKS işlemlerini yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Üreticilerin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) işlemlerini son güne bırakmadan yaptırmalarını belirten Karan, "ÇKS Yönetmeliği çerçevesinde çiftçilerin her yıl üretim dönemine ilişkin Ziraat Odalarından aldıkları 'Çiftçi belgesi' ve istenen diğer bilgi ve belgelerle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurduğunu ve bakanlıkça verilen fındık destekleme ödemelerinden faydalanacaklar" dedi.

ÇKS işlemini yaptırmayan üreticilerin desteklemeden yararlanamayacağını hatırlatan Karan, "ÇKS yönetmeliğinde 2016 yılı başvuruları için son başvuru tarihi 30 Haziran 2016 olarak belirlenmiştir. Üreticilerimizin olası sıkışıklıkları düşünerek son günü beklenmeden, Ziraat Odalarımızdan alacakları çiftçi belgesi ve diğer belgeler ile tarım il ve ilçe müdürlüklerine bir an önce başvurmaları kendi yararlarınadır. 2015 yılı alan bazlı gelir desteği ödemelerinin, daha önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in açıkladığı gibi Haziran ayının ilk haftası ödenmeye başlanılacak. Fındık fiyatında sorunların yaşandığı bir dönemde destek ödemesini ilaç gibi gelecek. Fındık üreticisine dekar başına 170 TL destek primi ödenecek" şeklinde konuştu.

FINDIK KOZALAK AKARI VE KURDUNA DİKKAT!

Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, kaliteli ve verimli bir ürün için bahçelerdeki periyodik bakım ve ilaçlamaların ihmal edilmesini vurgulayarak, "Fındıkta kozalak akarı ve fındık kurdu zararlısıyla mücadelenin başladığını, üreticilerin gerekli ilaçlamaları zamanda yapmaları gerekiyor. Fındık kozalak akarı ve fındık kurdunun verim ve kalite kaybına yol açıyor. Bu iki zararlıyla mücadelede, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından tavsiye ilaçların kullanılması gerekiyor" uyarısında bulundu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Alan Bazlı Gelir Desteği Haziran'da Ödenmeye Başlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı
    14:06 Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kiraz hasadı başladı. Üreticiler, bu yıl rekolte ve fiyatlardan umutlu olduklarını belirtti.

  • 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı
    13:59 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı

    135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Guangzhou'da başladı. Fuar için 215 ülkeden yaklaşık 149.000 alıcı ön kayıt yaptırdı. Yabancı alıcıların fuara ilgisi arttı ve 74.000 sergi standında 29.000'den fazla katılımcı bekleniyor.

  • TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı
    13:59 TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı

    Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü. TMO, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmını belirli fiyatlarla satışa çıkardı. Fındık sanayicileri, TMO'nun bu kararının gelecek sezonun fiyatlarını belirleyeceğini ifade etti.

  • Kütahya'da Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı Başlıyor
    13:54 Kütahya'da Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı Başlıyor

    Kütahya'da düzenlenecek olan 14. Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı, 9-12 Mayıs tarihlerinde Pazartesi Pazarı Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek. Fuar, tarım ve hayvancılık sektörünün yenilikçi yüzlerini sergileyecek, sektör profesyonellerini bir araya getirecek ve son teknoloji ürünlerle tanışma fırsatı sunacak. Ziyaretçiler, dört gün boyunca geniş ürün yelpazesini keşfedebilecek ve sektördeki en son gelişmeleri öğrenebilecekler.

  • Pursaklar Belediyesi 350 İşçi Alımı Yapacak
    13:48 Pursaklar Belediyesi 350 İşçi Alımı Yapacak

    Pursaklar Belediyesi, Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında 6 aylık dönem için çalışacak 350 erkek ve kadın işçi alımı yapıyor.

  • Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Yarın Açılıyor
    13:34 Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Yarın Açılıyor

    Bu yıl 29’uncusu düzenlenecek Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, yarın Fuar İzmir’de düzenlenecek törenle kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Türk doğal taşının dünyaya açılan kapısı olan Marble İzmir, 17-20 Nisan 2024 tarihlerinde sektörü bir araya getiriyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Marble İzmir’e 29’uncu kez ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıkları belirterek, “Fuarımızı her yıl biraz daha büyütecek, doğal taş sektörünün geleceğine İzmir’den yön vereceğiz” dedi.


Advertisement