Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Güncel

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ilk mezunlarını verdiAlanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi 1'inci Akademik Mezuniyet Töreni, Konaklı Stadyumu'nda gerçekleştirildi.

18.06.2016 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi 1'inci Akademik Mezuniyet Töreni, Konaklı Stadyumu'nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Rektör Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı'nın açılış konuşması ile devam etti. Rektör Pınarbaşı, "Ülkemizin en genç üniversitesi olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nden ilk mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitemiz, önümüzdeki eğitim - öğretim döneminde 4 yeni bölümle sizlere hizmet verecek. Arttıracağımız kontenjanlarla yabancı öğrenci de kabul ederek üniversitemizi uluslararası bir üniversite konumuna taşıyacağız. Yine önümüzdeki dönemde sağlık ve turizm alanlında 2 meslek yüksekokulunun bölümleri açılacak" dedi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya'da 2 üniversite olduğunu hatırlatarak, üniversitelerin Alanya'nın marka değerini arttırdığını vurguladı.

Kaymakam Tanrıseven de "Alanya'da öğrenci olmak çok şanslı ve ayrıcalıklıdır. Kaymakamlığımız başta olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile üniversitelerimizin gelişmesi için el birliği ile çalışacağız. Bulunduğumuz yerde yetinmeyip üniversitelerimizi daha da geliştireceğiz. İki üniversitemiz el ele çalışarak Alanya'mızı da kalkındıracak" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından mezuniyet kütüğüne plaka çakılması ile devam eden program, üniversite birincisi Ezgi Kutbay'ın mezuniyet konuşması ile devam etti. Daha sonra mezunlara diplomaları verildi. Tören öğrencilerin kep atmasıyla son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement