Alanya Bakan Çavuşoğlu: Suriye'de Bir Ateşkes Fırsatı Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Alanya Bakan Çavuşoğlu: Suriye'de Bir Ateşkes Fırsatı Ortaya Çıktı

Alanya Bakan Çavuşoğlu: Suriye\'de Bir Ateşkes Fırsatı Ortaya Çıktı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gazipaşa'nın ardından memleketi Alanya'ya geçti.

12.09.2016 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gazipaşa'nın ardından memleketi Alanya'ya geçti. Partisinin ilçe başkanlığındaki bayramlaşmanın ardından Bakan Çavuşoğlu, Alanya Belediye Düğün Salonu'ndaki bayramlaşmaya katıldı.

Bayramlaşma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, Van'da meydana gelen bombalı saldırıyı kınadı. Bakan Çavuşoğlu, "Bir tarafta Suriye'de anlaşmaya varılan ateşkesin orada yaşayan kardeşimiz için huzur ve barış getirmesini arzu ediyoruz. Özellikle bayramda ateşkesin sağlanması için sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan büyük gayret sarf etti. Diğer taraftan maalesef bugün Van'da kalleş teröristler, vatandaşlarımızın bu mübarek bayramda mutluluğunu ve huzurunu bozmak için bir saldırı düzenledi. Aslında bu saldırının hedefi PKK'lılar gibi Marksist, Leninist ve ateist olmayan, inançlı olan Kürt kardeşlerimizdir. PKK, PYD, YPG bugüne kadar Türkiye'de, Irak ve Suriye'deki Kürtlere zulüm eden terör örgütleridir. Zaten aralarında bir fark yoktur ve en çok da inançlı Kürtlere zulüm etmişlerdir ki çünkü onlar PKK'nın Marksist, Leninist ve ateist ideolojisini benimsemiyor" diye konuştu.

'BU KALLEŞLER TERÖRİSTLİĞE DEVAM EDİYOR'

Birilerinin PKK'yı Kürtlerin temsilcisi veya onların hakkını savunan gruplar gibi göstermeye çalıştığını anlatan Bakan Çavuşoğlu, "Esasen bunlar gerçekten Kürt vatandaşlarımızın da en büyük düşmanı. Onların değerlerini de yok olmaya sevk eden PKK'dır. Bu bayram şehrin ortasında bu bombayı patlatmalarının sebebi de budur. Bayram gibi kutsal günlerde bile maalesef bu kalleşler teröristliğe devam ediyor. Bunların dinle, inançla, hakla, hukukla hiçbir ilgisi yoktur. Ama önce şehirlerden temizledik. Şimdi de dağlarındaki inlerinde de nerede olursa olsun buluyoruz ve temizliyoruz" dedi.

'FETÖ'CÜ KAN KARDEŞLERİNİ TEMİZLEDİK'

Sınır ötesi operasyonları da değerlendiren Çavuşoğlu, şöyle dedi:

"Kahraman polis ve askerlerimizle ülkemizin her yerinde hatta sınır ötesinde Irak'ta da aynı operasyonları devam ettireceğiz. Şimdi onlara yardım ve yataklık eden, askerimizin, polisimizin içinde FETÖ'cü kan kardeşlerini de temizledik. Dolayısıyla bu mücadelede daha etkili oluyoruz. Belirlenen hedefler daha iyi vuruluyor. Onların en büyük rahatsızlığı Doğu'da ve Güneydoğu'da, vatandaşlarımız onları değil, bayrağını, vatanı, milletini ve bölünmez bütünlüğünü tercih etmişlerdir. PKK'lıların vatandaşlarımızdan rahatsızlığı o, güya onlara ceza vermeye çalışıyorlar."

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alanya Bakan Çavuşoğlu: Suriye'de Bir Ateşkes Fırsatı Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement