Alanya Belediyesi, 2. Atık Terfi Merkezi Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Alanya Belediyesi, 2. Atık Terfi Merkezi Hizmete Girdi

Alanya Belediyesi, 2. Atık Terfi Merkezi Hizmete Girdi

Alanya Belediyesi, merkez ve doğu mahallerine hizmet verecek 2. Atık Terfi Merkezi’ni, Tosmur Mahallesi’nde hayata geçirdi.

07.09.2016 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanya Belediyesi, merkez ve doğu mahallerine hizmet verecek 2. Atık Terfi Merkezi'ni, Tosmur Mahallesi'nde hayata geçirdi. Yeni tesis, merkez dahil, Cikcilli, Çıplaklı, Oba, Tosmur, Kestel, Mahmutlar, Kargıcak ve Demirtaş Mahallerine hizmet verecek.

Alanya Belediyesi tarafından Tosmur Şantiyesi'nde kurulan 2. Atık Terfi Merkezi, hizmete girdi. Dua törenine, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 2. Atık Terfi Merkezi ile ayda 350 Bin TL tasarruf edilmesi planlandığını söyledi. Atık Terfi Merkezi'nin merkez ve doğu mahallelerine hizmet vereceğini belirten Yücel, "Batıdaki mahallelerimize hizmet veren Konaklı atık terfi merkezini geçen yıl hizmete geçirdik. Bu süreçte hiç durmadık. Şimdi de merkez dahil Cikcilli, Çıplaklı, Oba, Tosmur, Kestel, Mahmutlar, Kargıcak ve Demirtaş Mahallerine hizmet verecek olan ikinci atık terfi merkezinin de açılışını gerçekleştirdik" dedi.

"Amacımız yerinde ve zamanında hizmet"

Amaçlarının insanlara zamanın ve yerinde hizmet olduğunu belirten Başkan Yücel, "Gün geçtikçe sürekli projelerimizi, yatırımlarımızı hayata geçiriyoruz. Doğu bölgesine hizmet edecek 2. Atık Terfi Merkezi'ni hizmet geçirdik. Maliyetleri en düşük seviyeye çekerek buradan yaptığımız tasarruflarla daha fazla proje üretip, daha fazla hizmetin önünü açmak istiyoruz" dedi.

Yılda 5 milyon tasarruf

Yatırımların yılda 5 milyon tasarruf sağladığını ifade eden Başkan Yücel, "bu neredeyse 2 okul demek, bir hastane demek, küçük 2 sağlık ocağı demek, bir yurt demek, 3-5 sosyal donatı alanı demek. İnsan odaklı çalışmaya devam edeceğiz."

Temizlik hizmetlerine bir yılda 2.5 milyon lira yatırım yapıldı

Bu yatırımlar kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne 1 adet çekici, 2 adet çöp taşıma dorsesi, 1 adet vinç sistemli çöp kamyonu, 1 adet katı atık terfi merkezi, 2 bin adet çöp konteynırı ve 25 Adet yer altı çöp konteynırı aldıklarını hatırlatan Başkan Yücel, "Ayrıca yer altı konteynırlarını örnek caddemiz Alaiye Caddesi'ne monte etmeye başladık. Yeraltı konteynırlarının çöpünü almak için ise vinç sistemli çöp kamyonunu da ilçemize kazandırdık" diye konuştu.

Kaymakam Tanrıseven: "Alanya belediyesini tebrik ederim"

Bu tesisi Alanya'ya kazandırdığı için Alanya Belediyesini ve çalışanları tebrik eden Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, "İki yıldır katıldığım törenlerde Alanya Belediyesi'nin hem tasarruf ettiğini hem de Alanya'mıza yenilikler kazandırdığını gördüm. Belediye Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Turizm şehri Alanya'mıza hayırlı olsun" dedi.

48 sefer yerine 12 sefer

Merkez ve doğu mahallelerinde 36 adet çöp kamyonu ile toplama yapan Alanya Belediyesi, bir günde Yumru Tepesi'ne 48 kez gidiyordu. Atık Terfi Merkezi sayesinde 12 sefer ile bütün çöpler taşınabilecek.

Trafiği rahatlatıyoruz

Amaçlarının daha düşük maliyetle, daha kaliteli hizmet sunmak olduğunu söyleyen Başkan Yücel, "Yapılan bu yatırımlar ve çöp taksiler sayesinde çöp taşıma için kullandığımız yayla yollarında ve şehir merkezinde trafik rahatlatılmıştır Daha temiz, daha huzurlu ve daha mutlu bir Alanya için yatırımlarımız ve hizmetlerimiz devam edecektir. Terfi merkezimiz Alanya'mıza hayırlı uğurlu olsun" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alanya Belediyesi, 2. Atık Terfi Merkezi Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement