Alanya'da Ata'ya Özel Pul Sergisi - Son Dakika
Yerel

Alanya'da Ata'ya Özel Pul Sergisi

Alanya\'da Ata\'ya Özel Pul Sergisi

Antalya’nın Alanya İlçesinde, Atatürk’ün Alanya’ya gelişinin 80’inci yıl dönümü nedeniyle PTT Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen pul sergisi Belediye Kültür Merkezi’nde açıldı.

17.02.2015 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya İlçesinde, Atatürk'ün Alanya'ya gelişinin 80'inci yıl dönümü nedeniyle PTT Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen pul sergisi Belediye Kültür Merkezi'nde açıldı.

'Atatürk'ün Alanya'ya gelişinin 80'inci yıl dönümü' konulu pul sergisinin açılışı PTT Antalya Başmüdürü Mustafa Kaplan ve Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Sayın tarafından yapıldı. Atatürk, kronoloji, taşıtlar, spor, kültür varlıkları, turizm ve doğa temalı 2 bin 819 adet pul ve 389 föy (Kısa bilgileri içeren belge) koleksiyonunun yer aldığı sergi 20 Şubat Cuma gününe kadar ziyarete açık kalacak. 1955 yılında bastırılan Antalya'nın tarihi ve ören yerlerine ait pullar da sergide yer alıyor. PTT Antalya Başmüdürü Mustafa Kaplan açılışın ardından yaptığı konuşmada, bu serginin yenilik ve değişime katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Alanya halkını sergiyi ziyaret etmeye davet eden Kaplan, "Böyle anlamlı günleri anmaya yönelik düzenlenen sergimizi, Antalya'nın güzide ilçesi Alanya'da düzenlemekten ve geçmişin izlerini halkımızın ziyaretine sunmaktan mutluluk duyuyorum. Bize bu sergi alanını tahsis eden Alanya Belediyesi'ne de teşekkür ediyorum" dedi. PTT Alanya Şubesi Müdürü Aslan Kara ise sergilenen en eski özel pulların 1922 yılına ait olduğunu söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alanya'da Ata'ya Özel Pul Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement