Alanya'da İstihdam Fuarı Buluşturdu - Son Dakika
Yerel

Alanya'da İstihdam Fuarı Buluşturdu

Alanya\'da İstihdam Fuarı Buluşturdu

Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesinin 7. İstihdam Fuarı, işveren temsilcileriyle öğrencileri buluşturdu.

09.03.2015 16:32  Güncelleme: 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi'nin '7. İstihdam Fuarı', işveren temsilcileriyle öğrencileri buluşturdu.

Alanya kampüsünde düzenlenen fuarın açılışına Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, 50 firma yetkilisi ve öğrenciler katıldı. Açılışta fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi. Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, istihdam fuarı ile başta Alanya olmak üzere Antalya, Burdur, Isparta'daki iş gücünü arz edenlerle, talep edenleri buluşturduklarını söyledi. Bir gün süren fuara yaklaşık 6 bin öğrencinin katılacağını belirten Prof. Dr. Güngör, "Bunun 5 bini Alanya kampüsünden gelen öğrenciler, diğerlerini de Antalya, Burdur, Isparta ve Gazipaşa'dan gelen öğrencilerimiz oluşturuyor" dedi.

Kaymakam Erhan Özdemir ise istihdam fuarına 3'üncü kez katıldığını söyledi. Dünyada istihdam alanında daralma görüldüğüne işaret eden Kaymakam Özdemir, "Böyle bir dönemde işveren ve çalışanın bir araya geldiği bu çalışma dünyadaki pek çok fuara örnek teşkil edecek çok anlamlı, çok değerli ve çok kıymetli bir çalışmadır. Destek veren ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin de son yıllarda yaşanan ekonomik gelişmelerde iş gücünün önemini vurguladı. İş gücünün özel olarak seçilmesi gerektiğini dile getiren Şahin, üniversitelerin iş kollarının en önemli istihdam kaynağı olduğunu kaydetti. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise yerel yönetimlerin gerekli çalışmalarda elini taşın altına koyduğunu belirterek, "Bu konuda üniversiteler bizlere büyük katkı veriyor. Bu çalışmayı gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve davetliler birlikte fuarı gezdi. Fuarda öğrenciler, işletmelerin iş başvuru formlarını doldurarak iş başvurusu yaptı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alanya'da İstihdam Fuarı Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement