Alanya'da Köpeklerin Zehirlendiği İddiası - Son Dakika
Güncel

Alanya'da Köpeklerin Zehirlendiği İddiası

Antalya’nın Alanya ilçesinde yerleşik olarak yaşayan Alman vatandaşının bakımlarını üstlendiği 4 sokak köpeğinin, kimliği henüz belirsiz kişi veya kişilerce zehirlendiği iddia edildi.

23.03.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya ilçesinde yerleşik olarak yaşayan Alman vatandaşının bakımlarını üstlendiği 4 sokak köpeğinin, kimliği henüz belirsiz kişi veya kişilerce zehirlendiği iddia edildi.

İddiaya göre, Oba Mahallesi'nde kendisine ait bahçeli bir evde yaşayan Alman vatandaşı Nicole Sevindik'in baktığı sokak köpeklerinden 4'ü kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zehirlendi. Köpeklerin rahatsızlığını fark eden Sevindik, 3 köpeği alarak Meltem Veteriner Kliniği'ne götürürken, 2'si yolda telef oldu. Durumu ağır olan bir sokak köpeği ise yapılan müdahalenin ardından hayata döndürüldü. Bir diğer köpeğin ise kayıp olduğu bildirildi.

Yaklaşık 7 yıldır Alanya'da yaşayan Nicole Sevindik, sokak hayvanlarına yardım etmeye çalıştığını ve halen sokağa terk edilmiş 33 köpeğe baktığını anlattı. Sevindik, "Bu yüzden de bulunduğu çevreden tehditler alıyorum. Köpeklerimle gitmemi istiyorlar" dedi. Dün köpeklerin aniden rahatsızlandığını aktaran Sevindik, "Köpeklerin önce yorgun olduklarını düşündüm. Bir şey olabileceğini düşünmedim. Daha sonra zehirlenme belirtilerinin başladığını hissederek veteriner arkadaşımı arayarak kliniğe götürdüm. Yolda giderken köpeklerden ikisi öldü, biri de kurtarıldı. Diğer bir köpek de kayıp" dedi.

BİLİNÇLİ ŞEKİLDE ZEHİRLENMİŞLER

Veterniner Meltem Arslan ise yaptıkları muayene sonunda köpeklerin zehirlendiği belirtilerine ulaştıklarını söyledi. Arslan, "Durumu ağır olan köpek bugün itibariyle iyi. Fakat bizim düşüncemiz köpeklerin bilinçli bir şekilde zehirlendiği yönünde. Kendisi de daha önce komşularından bu yönde tehdit aldığını söyledi" ifadelerinde bulundu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alanya'da Köpeklerin Zehirlendiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement