Alanya'da Mahkumların Yemekten Zehirlenmesine İlişkin Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Alanya'da Mahkumların Yemekten Zehirlenmesine İlişkin Soruşturma

Alanya\'da Mahkumların Yemekten Zehirlenmesine İlişkin Soruşturma

ALANYA'da L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda dün bazı mahkumların yemekten zehirlenmesine ilişkin Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

08.09.2016 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALANYA'da L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda dün bazı mahkumların yemekten zehirlenmesine ilişkin Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, "Gıdada bozulma var mı? Kasıt var mı? Bu şüpheler üzerinde de duruyoruz" dedi.

Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda dün akşam yedikleri yemekten dolayı 30 mahkumun zehirlenerek hastanede tedaviye alındığını söyledi. Zehirlenenlerin kapalı bölümden açık bölüme alınan hükümlüler olduğunu belirten Taşkın, önlem olarak buradaki 105 mahkumun tamamının sağlık kontrolünden geçirildiğini kaydetti. 30 mahkumun ayakta yapılan tedavisinden sonra cezaevine götürüldüğünü anlatan Musa Taşkın, olaya ilişkin soruşturma başladığını vurguladı.

ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURMA

Cezaevinde mahkumlara verilen tavuk yemeğinden şüphelendiklerini aktaran Başsavcı Musa Taşkın, şöyle konuştu:

"Yemek ve sudan numune alınarak Alanya Halk Sağlığı Laboratuarı'na gönderildi. Fakat aynı yemekten kapalı bölümde bulunan mahkumlar da yedi. Zehirlenme olsa onlarda da olurdu. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştirdik. Gıdada bozulma var mı? Acaba yemek kapalıdan açığa gelirken içine bir şey mi atıldı? Kasıt var mı? Bu şüpheler üzerinde de duruyoruz. Gıdaya o sırada bir müdahale mi oldu? Güvenlik kamerası görüntüleri tek tek inceleniyor. Bir sorumlu varsa mutlaka ortaya çıkacaktır. Bunlar çok yönlü başlattığımız soruşturmanın sonunda belli olacak."

"RAHAT OLSUNLAR"

Mahkum yakınlarının, akrabalarının sağlık durumundan endişe ettiğini dile getiren Başsavcı Taşkın şöyle dedi:

"Şu an yoğun bakım servisinde ya da hastanede yatan bir mahkum yok. Yakınları endişelenmesin. Hastaneye kaldırılan 105 mahkumdan sadece 30'u rahatsızlık yaşamış ve bunlar da ayakta tedavi gördü. Buna tıp dilinde 'nom spastik' yani nedeni belli olmayan zehirlenme olayı deniliyor."

MAHKUMLARIN TÜMÜ TABURCU

Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan ise zehirlenme şüphesiyle hastaneye getirilen tüm mahkumların tedavilerinin yapılarak taburcu edildiğini kaydetti. Mahkumların neden etkilendiğini araştırdıklarına değinen Dr. Yazan, "Bakteriyel ya da mikrobik olmayan bir zehirlenme vakası. Fazla yemek ya da yemeği karıştırdığınızda meydana gelen olayın aynısı. Gerekli incelemeler yapılıyor" dedi.

- Alanyaantalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alanya'da Mahkumların Yemekten Zehirlenmesine İlişkin Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement