Alanya'da "Nordic Semineri" - Son Dakika
Güncel

Alanya'da "Nordic Semineri"

İskandinav ülkeleri Finlandiya, İsveç, Norveç ve Danimarka'nın yer aldığı Nordic Semineri Alanya'da düzenlendi.

22.05.2014 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanya'da İskandinav ülkeleri Finlandiya, İsveç, Norveç ve Danimarka'nın yer aldığı Nordic Semineri'nin 7'ncisi Alaiye Resort Otel'de düzenlendi. Seminerin açılışına Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Emniyet Müdürü Erkan Dur, İskandinav ülkelerinin başkonsolosları, fahri konsolosları, konsolosluk çalışanları ve tur operatörleri temsilcileri katıldı.

Vaskunlahti, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl düzenlenen Nordic Semineri'nin 7'ncisini Finlandiya ev sahipliğinde Alanya'da gerçekleştirdiklerini söyledi. Seminerin, Türkiye'de yaşayan İskandinav vatandaşların sorunlarının çözümünde ortak bir karar alma noktasında bir nevi etüt çalışması olduğunu dile getiren Vaskunlahti, "Burada yaşayanlar ve turist olarak gelenler günlük hayatta bazı sorunlarla karşılaşabiliyor. Pasaportunu kaybediyor, kavgaya karışıyor ve hastalanıyor. Çok büyük bir deprem de olabiliyor. Bu noktada sorunları çözebilecek kişilere senaryo gerçek olacakmış gibi görevlendirme yapıyoruz. Herkesin görevini burada kendisine iletiyoruz. Yani olaylar olmadan önce hazırlığımızı yapıyoruz" diye konuştu.

Finlandiya'nın Alanya Fahri Konsolosu Kuddusi Müftüoğlu ise Finlandiya Büyükelçiliği adına bu seminere ev sahipliği yaptıklarını belirtti.

Seminere, başkonsoloslar, fahri konsoloslar, konsolosluk çalışanları ile bölgede çalışan tur operatörlerini katıldığını kaydeden Müftüoğlu, "Katılımcılar kendi aralarında etüt çalışması yapıyor. Birbirlerini tanıma ve sorunları çözme adına bir araya geliyorlar. 2 gün sürecek bu çalışma  kapsamında Gazipaşa Havalimanı ziyareti ile Alanya'nın tarihi ve ören yerlerini gezdirmeyi planlıyoruz" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alanya'da 'Nordic Semineri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement