Alanya'da Turizm 12 Aya Yayılacak - Son Dakika
Güncel

Alanya'da Turizm 12 Aya Yayılacak

Alanya\'da Turizm 12 Aya Yayılacak

ALTİD, Alanya turizmini mevsimsellikten kurtarıp 12 aya yaymak için projeler üretiyor.

30.04.2014 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin turizm cenneti Alanya'da, turizm sezonunu mevsimsellikten kurtarıp tüm yıla yayma çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor. Çalışmalara öncülük eden ALTİD Başkanı Burhan Sili, "Alanya'nın marka değerini arttırmak, yeni yatırımlar ve alternatif turizmle 12 ay turist gelmesini sağlamak öncelikli hedeflerimiz" dedi.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Türk turizm sektörüne en fazla katkı sağlayan bölgelerin başında Alanya'nın geldiğini anımsattı. Buna karşın bölgedeki tesislerin doluluk oranının yılın yalnızca birkaç ayı yüksek olduğunu söyleyen Başkan Sili, şöyle devam etti:
"Alanya'nın marka değerini yükseltmek, turizmi mevsimsellikten yıl bazına yaymak amacıyla Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) hibe desteği ile bir önceki yıl 'Alanya Sahil Güvenliğini Geliştirme Projesi'ni, 2013 yılında da 'Alanya'da Dalga Sörflü Günler' projemizi tamamladık. Spor turizmine dalga sörfünü ekledik. Hali hazırda  'Engelsiz Turizm Kenti Alanya Projesi' devam etmektedir. Antik kentlerimizi, yayla yaşamını, endemik bitkileri, yöresel ipek dokuma ürünlerini ve yöresel lezzetleri yurt içi ve yurt dışında tanıtma, pazarlama, yeni pazarlara girmek için rekabet gücü oluşturma gibi konular çalışmalarımız arasındadır."

DOĞA SPORLARI İÇİN ÖNEMLİ PROJE

Alanya'nın coğrafi  ve iklimi açısından doğa sporlarına son derece uygun olduğunu söyleyen ALTİD Başkanı Sili, "Alanya kuzeyi, trekking, bisiklet gibi doğa sporlarının yapılmasına elverişlidir. Alanya Demirtaş mevkii-Syedra Kalesi'nden Okurcalar Alara Han'a kadar uzanan haritasını çizdirmekte olduğumuz alanlarda  gerekli altyapı çalışmalarını içeren bir projemizi BAKA'ya sunduk. Proje değerlendirme sürecindeki trekking ve doğa sporları güzergahlarının oluşturulması çalışmamız ile özellikle spor turizminin geliştirilmesi, bölgemiz turizminin  çeşitlendirilmesi ve uzamasına katkıda bulunacağını düşünmekteyiz.  Doğa sporlarının bölgemizde yapılır hale gelmesi ve sürekliliği Alanya tanıtımına olduğu kadar kırsal kesime de sosyal ve ekonomik yönden pozitif etki edecektir" dedi.

KONGRE VE SPOR MERKEZİ DE OLACAK

ALTİD Başkanı Burhan Sili; Alanya'nın önemli spor müsabakaları ile kongre ve seminerlere ev sahipliği yapacak yeni tesislere sahip olduğunu da hatırlattı. Sili, "15 bin kişilik stadyum ve bin seyirci kapasiteli 10 kulvarlı kapalı olimpik yüzme havuzu gibi spor tesislerimizde yıl boyunca önemli takımları ağırlamakta ve ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmaktayız. Alanya- Konaklı'da 2013 yılında hizmete giren Akdeniz Üniversitesi Konaklı Kongre Merkezi'nde de önemli  kongre ve seminerlere  ev sahipliği yapmayı hedeflemekteyiz" diye konuştu. Başkan Sili; tahsis sürecinin tamamlanmasından sonra Alanya'da Emişbeleni (Baltepe), Mahmutlar (Gökçebelen), Kargıcak, Okurcalar (Ortaören) ve Türkler'de (Akyar) yapılacak olan golf alanlarıyla da golf turizminin hedeflendiğini açıkladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Alanya'da Turizm 12 Aya Yayılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Isparta'da Otomobil Kazası: 1'i Ağır 2 Kişi Yaralandı
    16:40 Isparta'da Otomobil Kazası: 1'i Ağır 2 Kişi Yaralandı

    Isparta'nın Gelendost ilçesine bağlı Yaka köyünde meydana gelen kazada, otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 1'i ağır olmak üzere 2 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Gelendost Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu ve Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesine sevk edildiği belirtildi.

  • Bandırma'da Çöl Tozu Araçları Kapladı
    16:40 Bandırma'da Çöl Tozu Araçları Kapladı

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Kuzey Afrika'dan gelen çöl tozu etkili oldu. Araçlarının üzerlerini kaplayan çamuru gören sürücüler şaşkınlık içinde kaldı. Oto yıkama istasyonlarına akın eden sürücüler, yoğunluk nedeniyle uzun kuyruklar oluşturdu. Uzmanlar, bahar döneminde görülen toz taşınımının tarım alanları için faydalı olduğunu vurgularken, bahar alerjisi veya solunum rahatsızlığı olanların tedbirli olmaları gerektiğini söyledi.

  • İzmir'de Çocuğuna Tır Kullandıran Baba Hakkında İşlem Başlatıldı
    16:40 İzmir'de Çocuğuna Tır Kullandıran Baba Hakkında İşlem Başlatıldı

    İzmir'de bir baba, küçük yaştaki kız çocuğuna tır kullanmasına izin vererek sosyal medyada paylaştı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edilen baba hakkında idari para cezası kesildi ve adli işlem başlatıldı.

  • Ankara'da Hanımevlerinde 7 Bin 177 Kadın Yeni Hobiler Kazandı
    16:40 Ankara'da Hanımevlerinde 7 Bin 177 Kadın Yeni Hobiler Kazandı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde düzenlenen kurslarda eğitim alan 7 bin 177 kadın yeni hobiler kazanarak sosyalleşme fırsatı buldu. Kurslara katılan kadınlar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alarak iş hayatına daha kolay atılma fırsatı elde etti.

  • ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı mağlup ederek finale yükseldi
    16:39 ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı mağlup ederek finale yükseldi

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçında ÇBK Mersin, sahasında Beşiktaş BOA'yı 91-64 yendi. Mersin temsilcisi, bu sonuçla seride 2-0 öne geçerek finale yükseldi.

  • Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldüren sanık hakkında müebbet hapis istemi
    16:38 Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldüren sanık hakkında müebbet hapis istemi

    Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık Erkan Baykut hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamladıktan sonra hazırlanan iddianamede, olayın detayları ve sanığın ifadelerine yer verildi. Sanık ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

  • Madagaskar'da Gamane Kasırgası: Ölü sayısı 18'e yükseldi
    16:38 Madagaskar'da Gamane Kasırgası: Ölü sayısı 18'e yükseldi

    Hint Okyanusundaki ada ülkesi Madagaskar'da etkili olan Gamane Kasırgası sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Ayrıca 3 kişi yaralandı ve 4 kişi kayboldu. Kasırga nedeniyle 20 binden fazla kişi yerinden oldu ve şiddetli yağışlar sele yol açtı.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı için destek istedi
    16:37 CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı için destek istedi

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı Hasan Levent Çöphüseyinoğlu için vatandaşlardan destek istedi. Nazlıaka, CHP'nin halkı eşitleme, güçlendirme, özgürleştirme, toplumu dönüştürme ve halkı yaşatma anlamında beş alanda somut olarak insan hayatına dokunduğunu söyledi. CHP Çorum Belediye Başkan adayı Hasan Levent Çöphüseyinoğlu'nun belediye başkanı seçilmesiyle Çorum Belediyesine İzmir, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinin destek olacağını anlatan Nazlıaka, tüm belediyelerin dayanışma içinde olacaklarını belirtti.

  • Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki Kütahya'da ziyaretlerde bulundu
    16:35 Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki Kütahya'da ziyaretlerde bulundu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Özhaseki, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret ederek genel durum hakkında bilgi aldı ve istişarelerde bulundu. Ayrıca AK Parti ve MHP teşkilatlarının seçim stantlarını ziyaret eden Bakan Özhaseki, vatandaşlara fidan dağıttı. Cuma namazını Kütahya Ulu Cami'de kılan Bakan Özhaseki, Tavşanlı ilçesinde miting yapmak üzere yola çıktı.


Advertisement