Alanya Gazipaşa Havaalanı'na İç Hat Uçuşları Başladı - Son Dakika
Yerel

Alanya Gazipaşa Havaalanı'na İç Hat Uçuşları Başladı

Alanya Gazipaşa Havaalanı'na iç hat uçuşları başladı.

18.12.2012 00:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanya Gazipaşa Havaalanı'na iç hat uçuşları başladı.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağı, Alanya Gazipaşa Havalimanı'na ilk seferini gerçekleştirdi. 146 yolcuyla Gazipaşa'ya inen uçağı, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ile kamu kurum ve kuruluşlardan çok sayıda yönetici karşıladı.

Uçakta yolcu olarak bulunan Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, havaalanının faaliyete geçmesi için büyük çaba harcandığını anlattı. Sipahioğlu, "İç hat uçuşlarının sürekliliğini sağlamak için bölge halkı havaalanını kullanmaya özen göstermeli. Buranın bugünkü hale gelmesi için ne kadar çaba harcandığını hepimiz çok iyi biliyor" dedi.

Haftada 4 gün İstanbul Sabiha Gökçen ile Gazipaşa arasında karşılıklı uçuş yapacaklarını söyleyen Pegasus Havayolları Satış Direktörü Emre Pekesen ise Alanya'dan Anamur'a kadarki bölgeye hizmet vermeye başladıkları için mutlu olduklarını dile getirdi. İlk uçuşlarında yurt dışından da yolcuların olduğunu belirten Pekesen, "Kış olmasına rağmen beklenen doluluğu yakaladık. Gelecek yıllarda daha fazla olacak diye düşünüyorum" diye konuştu.

Pegasus Havayolları Yer İşletme Müdürü Boğaç Uğurluteğin ise birtakım sıkıntıları aşarak haftada 4 sefer ile uçuşlara başladıklarını bildirdi. Yaz aylarında seferleri her gün yapmak istediklerini vurgulayan Uğurluteğin, ilk uçuşta gördükleri ilgiden memnun olduklarını ifade etti.

İlk uçuşta 146 yolcuyla Gazipaşa'ya indiklerini hatırlatan Uğurluteğin,

"Havaalanının bir takım teknik sıkıntıları vardı. Tüm bunları aştık ve ilk yolcularımızla buraya geldik. Amacımız sadece İstanbul'a değil bölge halkını yurt dışına da bağlamak. Ayrıca kargo imkanımız da var. Hem ticarette hem de ziyarette iyi bir servis sağlamak istiyoruz. Bölge halkının buna sahip çıkması gerekiyor" dedi.

Muhabir: Mustafa Kurt/ Güç Gönel

Yayıncı: Erdem Gültekin - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alanya Gazipaşa Havaalanı'na İç Hat Uçuşları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement